Villarreal bio na pragu čuda, a onda je proradila Kloppova mašina

0
Radiosarajevo.ba
Villarreal bio na pragu čuda, a onda je proradila Kloppova mašina
Foto: EPA-EFE / Detalj s utakmice Villarreal - Liverpool

Fudbaleri Liverpoola prvi su finalisti Lige šampiona za sezonu 2021/22.

Ekipa koju sa klupe predvodi Jurgen Klopp i u revanš susretu bila je bolja od Villarreala, ovog puta sa 3:2 i s ukupnih 5:2 u finalu čeka Real Madrid ili Manchester City.

Prvo poluvrijeme

EUROPOL otkrio više detalja: "Kako je u BiH srušen najuži krug pomagača globalnog kralja droge"

EUROPOL otkrio više detalja: "Kako je u BiH srušen najuži krug pomagača globalnog kralja droge"

Ipak, nije sve izgledalo tako dobro i lijepo za Redse večeras. Preciznije rečeno, prvo poluvrijeme bilo je pravi horor. Dia je već nakon tri minute igre nakon povratne lopte Capouea pogodio za 1:0 i veliko slavlje domaćih navijača.

Capoue je prvo poluvrijeme iz snova zapečatio u 41. minuti kada je izvozao Robertsona po desnoj strani, ubacio za Coquelina, a ovaj nadvisio Alexandera-Arnolda za gotovo nevjerovatnih 2:0.

Drugo poluvrijeme

Prekretnica u ovoj utakmici desila se u 62. minuti kada Fabinho iz jedne, možda i ne tako opasne pozicije šutira, a lopta prolazi kroz noge Rulliju za 2:1.

Svega šest minuta kasnije Mohamed Salah je sjajno ubacio, a Luiz Diaz glavom pogodio za 2:2. Tada je bilo jasno da je sve gotovo u ovom dvomeču. Do kraja meča prolaz Liverpoola potvrdio je Sadio Mane golom iz 74. minute.

Sutra se igra drugi revanš polufinala. Na Bernabeu stadionu u Madridu sastat će se Real Madrid i Manchester City.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije