Video: Sarkastični špalir Getafea za Barcu zbog Superlige

0
Radiosarajevo.ba
Video:  Sarkastični špalir Getafea za Barcu zbog Superlige
EPA / Mesi u trenutku igre

Getafe jest primio pet komada, Barca jest isprašila protivnika 5-2, ali jedan detalj ostao je i nakon utakmice 31. kola La Lige. Sarkastičan špalir kojeg su igrači Getafea priredili Barcinim s jasnom porukom: sve to morate zaslužiti.

Naravno, špalir je imao i formalnu funkciju. Barcelona je osvojila Kup kralja i uobičajena je procedura zapljeskati pobjedniku. Iza svega krije se tihi protest Getafea zbog svega što je 'blaugrana' uzrokovala posljednjih dana osnivanjem Superlige.

Igrači Getafea izašli su na Camp Nou noseći crne majice s natpisom "Ganatelo/Earn it" dok je na leđima stajalo "El futbol es para los fans". U slobodnom prevodu, nogomet pripada navijačima.Tako su Barcelonini igrači doživjeli istu sudbinu provokacije kao i oni Liverpoola početkom sedmice.

Kamera je uhvatila osmijeh Lionela Messija i nekoliko drugih igrača kada su ustanovili što su im priredili iz Getafea.

Čak i nakon formalnog odstupanja većine klubova, Barcelona je uz Real Madrid ostala u Superligi, a predsjednik Katalonaca Joan Laporta je i javno podržao najvećeg rivala, Realova Florentina Pereza.

Iako njihovi navijači i dalje protestiraju protiv Superlige, dva glavna osnivača elitističkog takmičenja ne posustaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije