Vico Zeljković se opet oglasio o prijateljskom meču BiH- Rusija

6
AA
Vico Zeljković se opet oglasio o prijateljskom meču BiH- Rusija
Foto: NFSBiH / Vico Zeljković

Vico Zeljković, predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH), rekao je danas da će konačna odluka o odigravanju prijateljske utakmicu sa reprezentacijom Rusije, biti donesena na sjednici Izvršnog odbora N/FS BiH 10. oktobra, a da je u ovom momentu dogovorena utakmica.

Zeljković je novinarima u Banjaluci rekao da je tematska sjednica biti prilika za dijalog o ovom pitanju.

"Različita su mišljenja i to je sve normalno, ali isto tako mislim da je prevelika negativa pojedinih medija i ljudi i mislim da svako ima pravo na mišljenje, ali to ne znači da nečije mišljenje treba nekog drugog da obaveže i da mora da misli isto", rekao je Zeljković.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Vico Zeljković se konačno oglasio o utakmici Rusija - Bosna i Hercegovina

Vico Zeljković se konačno oglasio o utakmici Rusija - Bosna i Hercegovina

Prema njegovim riječima ovu temu treba posmatrati kao "isključivo fudbalsku prijateljsku utakmicu".

"Bitno je reći i da imamo saglasnost UEFA-e. UEFA jeste suspendovala Rusiju što se tiče odigravanja zvaničnih utakmica ali što se tiče prijateljskih ne postoje nikakve zabrane za odigravanje", rekao je Zeljković i dodao da moraju i razmišljati o stavu medija, kako to gledaju fudbalski radnici jer kod jednog dijela stanovništva i igrača ovaj meč nije naišao na odobravanje.

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine ugovorio je prijateljsku utakmicu sa reprezentacijom Rusije, a utakmica bi se trebala igrati 19. novembra u Sankt Petersburgu.

Nakon početka ruskog napada na Ukrajinu, Međunarodna fudbalska organizacija (FIFA) i Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) diskvalifikovali su ruske nacionalne timove i klubove iz svih međunarodnih takmičenja, tako da selekcija Rusije u praksi može igrati samo prijateljske utakmice. Pored BiH, prijateljske mečeve s Rusijom prihvatile su i selekcije Moskvi prijateljskih država Kirgistana i Irana.

Odluka čelništva N/FS BiH da se igra prijateljski meč sa suspendiranom Rusijom u jeku rata u Ukrajini izazvala je glasne kritike sportske i opće javnosti u BiH i šire.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije