Veliko slavlje navijača u Zenici: Usvojen novi statut NK Čelik

Fena
Veliko slavlje navijača u Zenici: Usvojen novi statut NK Čelik
Iako su se nakratko sukobili ispred stadiona Bilino Polje u Zenici ranije tokom večeri, navijači Nogometnog kluba Čelik dobili su odličan razlog za slavlje večeras.

Naime, nakon duge agonije na večerašnjoj sjednici Skupštine NK Čelik jednoglasno je usvojen novi statut kluba, koji već duže od dvije godine zagovaraju navijači i veća grupa građana okupljenih oko "Neformalne grupe građana - Za Čelik", a osnova je novi sistem upravljanja klubom "jedan član, jedan glas".

Na ovaj način završen je i protest navijača, koji su dvije i po godine zagovarali promjene u načinu vođenja kluba.

Na sjednici je za privremenog predsjednika Upravnog odbora NK "Čelik" imenovan Selvedin Šatorović, koji je kao jedan od uvjeta za izbor na ovu funkciju izričito zahtijevao usvajanje novog Statuta kluba.

Izabran je i "tehnički odbor kluba" koji će u narednih šest mjeseci raditi na sređivanju situacije u klubu i svi će raditi na volonterskoj osnovi bez naknada.

Prije početka sjednice Skupštine kluba na istočnoj strani stadiona Bilino polje, ispred službenog ulaza, okupila se veća grupa navijača "Čelika" koja je na svoj način proslavila izglasavanje i prihvatanje njihovog osnovnog uslova za povratak na tribine stadiona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije