Veliko pojačanje za bh. prvaka: Matthias Fanimo potpisao za FK Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Veliko pojačanje za bh. prvaka: Matthias Fanimo potpisao za FK Sarajevo

Prvak Bosne i hercegovine dobio je veliko pojačanje: Matthias Fanimo novi je FK Sarajevo, a engelski fudbaler potpisao je trogodišnji ugovor s klubom s Koševa.

"Sretan sam i zadovoljan što je došlo i dogovora i što sam sada član FK Sarajevo. Ovo je veliki klub u Bosni i Hercegovini i velika je čast igrati za njega. Jedva čekam da zaigram pred navijačima Sarajeva", rekao je Fanimo nakon potpisa ugovor Bordom timom.

Fanimo dolazi iz ekipe Mladosti Doboj Kakanj za koju je odigrao 29 utakmica, te postigao šest pogodaka i ostvario osam asistencija. Prije dolaska u BiH igrao je za Dravu, Margate, Eastleigh, Bishops St., Tranmere Rovers, a prošao je omladinske kategorije engleskog velikana West Hama. Za mlade reprezentacije Engleske odigrao je 19 utakmica.

"Izuzetno sam zadovoljan što smo uspjeli dogovoriti dolazak Fanima. On je igrač koji je prethodne dvije sezone igrao u ekipi Mladosti, pa nije nepoznat našim navijače. Nadamo se da će nastaviti sa dobrim partijama i u Bordo dresu", rekao je Emir Hadžić, sportski direktor Sarajeva.

View this post on Instagram

#Fanimo2023 #KosevoSarajevu

A post shared by FK Sarajevo (@fk_sarajevo) on

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije