Veliko iznenađenje u grupi u kojoj su Zmajevi: Stigla prelijepa vijest iz Kazahstana

0
Radiosarajevo.ba
Veliko iznenađenje u grupi u kojoj su Zmajevi: Stigla prelijepa vijest iz Kazahstana
FOTO: Screenshot / Sa utakmice Kazahstan - Ukrajina

Nevjerovatan meč gledali smo danas u Nur Sultanu, gdje su se u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo sreli Kazahstan i Ukrajina.

Završilo je na kraju 2:2, iako je Ukrajina čak dva puta vodila, a do drugog vodstva stigla je bila u 93. minuti utakmice. Ipak, slavlje Ukrajinaca sjajnim golom sprječava Valiullin, koji je u 96. minuti postavio konačnih 2:2.

Povela je Ukrajina već u 2. minuti kada Yaremchuk postiže spektakularan gol. Smirio je sjajno jednu loptu i primio je na prsa, a potom je, bez da ona pada na tlo, uhvatio fenomenalan volej i “suhim listom” matirao golmana domaćih za 0:1.

WSJ: SAD priprema novu vojnu podršku Izraelu od 1,3 milijarde dolara

WSJ: SAD priprema novu vojnu podršku Izraelu od 1,3 milijarde dolara

Gol možete pogledati na linku OVDJE.

Nizale su se potom šanse za Ukrajinu, ali sve su gosti promašivali, a u nekoliko navrata je imao Kazahstan i sreće jer su se tresle i prečka i stativa, piše SCSport.

U nastavku opet dominacija Ukrajine, ali u 74. minuti šok za favorizovane goste. Kazahstan praktično iz ničega dolazi do pogotka i preko Valiullina poravnava na 1:1.

Propustila je Ukrajina u finišu još prilika, ali onda u trećoj minuti sudijske nadoknade dolazi do pogotka. Mrežu domaćina je zatresao Sikan i tada se činilo da će Ukrajina slaviti.

Međutim, Valiullin u 96. minuti postiže sjajan gol i poravnava na 2:2, te tako donosi radost i bod domaćim…

Ukrajina je prvi favorit za drugo mjesto u našoj grupi, ali nakon četiri kola ima samo četiri boda, a ostaje nam da se nadamo da će Zmajevi ovo znati iskoristiti i uključiti se u borbu za mjesto koje vodi na Mundijal…

Trenutno Ukrajina ima tri boda više od BiH, ali i čak dvije utakmice više.

BiH večeras od 20.45 sati igra protiv Francuske u Strasbourgu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije