Veliki uspjeh juniora: FK Sarajevo deklasiralo Leicester za prolazak u polufinale

Radiosarajevo.ba
Veliki uspjeh juniora: FK Sarajevo deklasiralo Leicester za prolazak u polufinale
Juniori Fudbalskog kluba Sarajevo napravili su veliki uspjeh na Generali CEE kupu koji se igra u Pragu, savladavši mlade nogometaše engleskog Leicestera u četvrtini finala.

Nakon jučerašnjeg remija u utakmici sa slovačkom Nitrom, pri rezultatu 0:0, mladi nogometaši FK Sarajevo uspjeli su izboriti prolazak u polufinale.

Na utakmici protiv Leicestera bh. predstavnik na ovom kupu poveo je već u petoj minuti, a mrežu engleskog tima zatresao je Alen Mustafić. To je bio i znak da će sarajevski nogometaši i dalje napadati, te su samo 20 minuta nakon prvog pogotka uspjeli povećati svoju prednost.

Sjaju akciju u pogodak ponovo je pretvorio Mustafić, za konačan rezultat prvog dijela utakmice.

U drugom dijelu Leicester je na mnogo načina pokušavao ugroziti gol protivnika, ali jednostavno juniori FK Sarajevo su bili prejaki, te je konačan rezultat utakmice glasio 2:0.

Na ovaj način izabranici Dženana Uščuplića napravili su sjajan rezultat, vrijedan plasmana u polufinale gdje ih očekuje engleski velikan Everton.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije