Veliki skandal u svijetu nogometa: Uhapšeni igrači Real Madrida

0
Radiosarajevo.ba
Veliki skandal u svijetu nogometa: Uhapšeni igrači Real Madrida
Foto: EPA-EFE / Stadion Santiago Bernabeu

Igrač iz Castille i tri igrača iz Real Madrid C dali su izjavu u vezi sa navodnim slučajem otkrivanja seksualnih tajni, kako je potvrdio Real Madrid u saopćenju u kojem samo navodi da je klub obaviješten o tim izjavama i da će poduzeti odgovarajuće mjere kada bude upućen u činjenice.

El Confidencial, koji je prvi objavio vijest, tvrdi da su tri mlada igrača uhapšena i sugerira da može biti više igrača umiješanih, uključujući i igrače prvog tima. Četvrti igrač je trenutno pod istragom.

Majka maloljetnice od 16 godina podnijela je prijavu 6. septembra tvrdeći da je jedan od uhapšenih snimio seksualni video njenje kćerke i distribuirao ga. Navodni događaji su se dogodili u općini Mogán na Kanarskim otocima.

Sramotno: Ambasador Rusije stao na stranu RS i vrijeđao Bosnu i Herecegovinu

Sramotno: Ambasador Rusije stao na stranu RS i vrijeđao Bosnu i Herecegovinu

Osobe uključene u ovaj slučaj su jutros, 14. septembra uhapšene i prevezene u policijske prostorije radi sprovođenja potrebnih postupaka. Hapšenje se navodno dogodilo u Valdebebasu, gdje je Španska Garda stigla, a gdje su igrači bili prisutni kako bi obavili trening sa ostalim članovima svojih ekipa.

Tužba koja im se stavlja na teret je povreda tajnosti. Prema El Confidencialu, istražitelji žele zaplijeniti mobilne telefone kako bi ih analizirali i nastavili s istragom te utvrdili postoji li više osoba umiješanih u slučaj.

Saopćenje Reala Madrida glasi: "Real Madrid obavještava da je saznao da je jedan igrač Castille i tri igrača Real Madrid C dali izjavu Španjolskoj Gardi u vezi sa prijavom za navodno širenje privatnog videa putem WhatsApp-a. Kada klub bude detaljno upućen u situaciju, poduzet će odgovarajuće mjere.", piše Marca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije