Veliki kiks Liverpoola: Izgubili od ekipe sa dna tabele

0
Radiosarajevo.ba
Veliki kiks Liverpoola: Izgubili od ekipe sa dna tabele
Foto: Twitter / Mohamed Salah, Bournemouth - Liverpool

U 27. kolu engleske Premier Lige, ekipa Bournemoutha iznenadila je Liverpool na svom terenu pobjedivši rezultatom 1:0.

Nakon što je Liverpool u prošlom kolu razbio Manchester United sa 7-0, očekivalo se da će protiv Bournemoutha imati prilično lagan posao, s obzirom da je riječ o timu koji je u borbi za opstanak u društvu najboljih i koji se prije susreta sa Liverpoolom nalazio na posljednjem mjestu.

Ipak, jedini gol na utakmici postigao je igrač Bournemoutha, Philip Billing u 28. minuti nakon asistenicije Danga Ouattare.

Dačić tvrdi: U utorak zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a o BiH

Dačić tvrdi: U utorak zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a o BiH

Liverpool je imao odličnu priliku za izjednačenje u 69. minuti, kada je godtima dodijeljen jedanaesterac. Međutim, Mohamed Salah nije uspio pogoditi okvir gola iz penala, što je šokiralo navijače Liverpoola s obzirom da Salah gotovo nikada ne promašuje sa 11 metara.

Bila je ovo slatka osveta za Bournemouth, nakon što ih je u prvom dijelu sezone Liverpool deklasirao rezultatom 9:0.

Pobjedom protiv Liverpoola, Bournemouth se popeo na 16. mjesto s 24 boda, dva više od 18. Leeds Uniteda i 19. Evertona koji se nalaze u zoni ispadanja. Liverpool je ostao peti s 42 boda, tri manje od četvrtog Tottenham Hotspura, koji drži posljednju poziciju koja vodi u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Najskuplji defanzivac svih vremena odlazi iz Manchester Uniteda

Najskuplji defanzivac svih vremena odlazi iz Manchester Uniteda

Na vrhu tabele engleske Premier Lige nalazi se Arsenal sa 63 boda, dok drugoplasirani Manchester City ima pet bodova manje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije