Veliki Fatih Terim: Spasio Ebouea bijede i dao mu posao u Galatasarayu

Radiosarajevo.ba
Veliki Fatih Terim: Spasio Ebouea bijede i dao mu posao u Galatasarayu
Donedavno kandidat za selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine, a danas po četvrti put trener turskog Galatasaraya Fatih Terim oduševio je svjetsku fudbalsku javnost.

Bivši fudbaler Galatasaraya (2011-2016) Emmanuel Eboue, ali i engleskog Arsenala čiji je dres nosio sedam godina (2004-2011) nalazi se na ivici egzistencije. Objavljena je vijest kako Eboue nema ni "prebijene pare" u džepu, spava na madracu kod drugarice, vozi se autobusom, a sebi ne može priuštiti ni pranje veša. U izjavi za engleski Mirror Eboue je čak priznao i da pomišlja na samoubistvo.

"Želim da mi bog pomogne, samo on može da mi odgana ove crne misli iz glave", rekao je Eboue.

Eboue je izgubio brakorazvodnu parnicu sa suprugom Aureli, a ona mu je uzela sve. Supruga mu je uzela i troje djece i nije ih vidio od juna 2017. godine, a mora da se krije od policije i izvršitelja nakon odluke suda da mora predati imanje bivšoj supruzi. Ponekad spava kod prijateljice Yasmin Razak.

"Njenu kuću zovem bunker, jer tamo mogu da se sakrijem. Ima dvoje djece, pa ne želim da ih uznemiravam, zato spavam na podu. Boli me što je Božić, a ja ne mogu da budem sa svojom djecom. Nisam ih vidio više od šest mjeseci. Sam živim, sam perem odjeću, svakoga dana. Ručno perem farmerke i odjeću, a ruke su mi kao da radim na farmi", rekao je Eboue.

"Čuli smo vijest o tome kako Eboue živi u svlačionici poslije utakmice. Morao sam da reagujem", rekao je Terim. Bjelokošćanin će tako dobiti priliku da krene ispočetka, a radit će kao pomoćni trener pionira velikana iz Istanbula.

"Jako sam sretan što ću ponovo raditi s Terimom i što mi je dao zaduženje u Galatasarayu. Fatih Terim mi je kao otac, mnogo ga volim i sve bih uradio za njega", rekao je Eboue.

Podsjetimo, Ebouea je upravo Terim iz Arsenala doveo u Galatasaray u svom prethodnom mandatu na klupi ekipe iz Istanbula.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije