Veliki dan za bh. nogomet: Ovo je nova nogometna vlada Bosne i Hercegovine

2
Radiosarajevo.ba
Veliki dan za bh. nogomet: Ovo je nova nogometna vlada Bosne i Hercegovine
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Nogometni savez BiH

Sjednicu Skupštine Nogometnog saveza BiH otvorio je potpredsjednik Milorad Sofrenić, koji je ujedno i predsjedavao jer aktuelni predsjednik Elvedin Begić nije bio prisutan.

Ovu informaciju je naš portal već najavio ranije, a novi članovi Izvršnog odbora N/FS BiH, pored dva stalna člana, a to su predsjednici entitetskih saveza su: Irfan Durić, Ivikić Ivo, Azmir Husić, Muriz Jabandžić, Muhidin Raščić, Midhat Sarajčić, Ivan Beus, Fuad Čolpa, Ivan Perić, Milorad Sofrenić, Milorad Lale, Miloš Brkić i Žarko Laketa. 

Šef odjela za razvoj nacionalnih asocijacija UEFA Thierry Favre je u uvodnom obraćanju pred početak rada Generalne skupštine između ostalog rekao:

„Uvaženi prijatelji, sretan sam što mogu lično da prisustvujem ovoj sjednici i da vam prenesem pozdrave predsjednika UEFA-e Aleksandra Čeferina.

Današnji dan donosi promjene vašem savezu. Vidim da neko nedostaje, ali to je njegova odluka i žao mi je zbog toga. Ipak, čestitam mu na dostignućima koje je ostvario od 2012. zajedno sa svojim saradnicima, a istakao bih tri najbitnija: plasman na SP, otvaranje „Kuće fudbala u Sarajevu i Trening centra u Zenici. Drago mi je što je i UEFA bila dio tih projekata realizovanih zajedno sa NS/FS BiH. Jedan od njih je svakako i unapređenje infrastrukture klubova.

Sinoć sam imao zadovoljstvo da upoznam, ako sve protekne po planu, i budućeg predsjednika Vicu Zeljkovića koji će siguran sam imati dobru saradnju sa UEFA-om. Uvijek možete računati na podršku UEFA-e. Želim vam uspješan rad Generalne skupštine, te da ostanete snažni i zdravi u ovim uslovima pandemije. Na kraju, koristim priliku da vam zaželim uspjeh u narednim utakmicama u Finskoj, sa Kostarikom u Zenici i protiv svjetskog šampiona Francuske u Sarajevu“.

Poslije izbora radnih tijela Izborna komisija je konstatovala da je od 60 delegata sjednici prisustvovalo 59, tako da je Skupština imala potrebni kvorum za rad i donošenje odluka.

Nakon prikazanih prezentacija delegati Skupštine jednoglasno su usvojili:

  • Izvještaj o radu NS/FS BiH za 2020. godinu;
  • Izvještaj o izvršenju plana prihoda i rashoda NS/FS BiH za 2020. godinu;
  • Revizorski izvještaj NS/FS BiH za 2020. godinu;
  • Plan rada NS/FS BiH za 2021. godinu;
  • Plan prihoda i rashoda NS/FS BiH za 2021. godinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije