Velike promjene u bh. fudbalu: FIFA dala odobrenje za VAR

0
Radiosarajevo.ba
Velike promjene u bh. fudbalu: FIFA dala odobrenje za VAR
Foto: Facebook / FIFA odobrila VAR sistem

Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, Vico Zeljković, objavio je da je Savez dobio odobrenje FIFA-e za uvođenje VAR tehnologije u najprestižnije domaće takmičenje.

"Predstavnici FIFA-e, Bavešan Murgen (Viši FIFA strateški menadžer za fudbalsku tehnologiju) i Michael Bailey (FIFA VAR projekt menadžer), dali su zeleno svjetlo za upotrebu VAR sistema u našem najkvalitetnijem domaćem takmičenju. To je konačna ocjena nakon dvodnevnog boravka u Sarajevu, gdje su pažljivo ocjenjivali proces prema visokim standardima koje je propisala FIFA", istakao je Zeljković.

On je također naglasio da nije sumnjao u pozitivan ishod ocjene, zahvaljujući naporima i angažmanu svih koji su radili na implementaciji VAR tehnologije.

Još jedan udarac za Milorada Dodika: Iz PIC-a još jednom naglasili - entiteti unutar BiH nisu države

Još jedan udarac za Milorada Dodika: Iz PIC-a još jednom naglasili - entiteti unutar BiH nisu države

"Ovo je rezultat velikog angažmana svih ljudi koji su bili uključeni u ovaj proces, te im se zahvaljujem. VAR sistem u suđenju bavi se ispravkom čistih i očiglednih grešaka pri donošenju odluka od strane sudija na terenu, te sam ubijeđen da ćemo sa ovim sistemom nivo domaćeg takmičenja podići na još veći nivo, te ga učiniti kvalitetnijim i fer za sve ekipe", poruka je Vice Zeljković.

Ova odluka dolazi nakon značajnih investicija u infrastrukturu, poput izgradnje terena sa hibridnom podlogom, što predstavlja još jedan korak ka modernizaciji bh. fudbala.

"Nakon izgradnje terena sa hibridnom podlogom, ovo je još jedan veliki kapitalni projekat koji smo uspješno okončali, što sam i obećao na početku svog mandata. Danas naše najkvalitetnije klupsko takmičenje ima sasvim drugačiji izgled, gdje publika ima mogućnost da prati sve utakmice pored malih ekrana, na kvalitetnim terenima, a sada će i sudijske greške uz pomoć VAR tehnologije biti svedene na minimum", zaključuje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije