Derbi u Čitluku: Velež i Željezničar odigrali utakmicu bez golova

0
Radiosarajevo.ba
Derbi u Čitluku: Velež i Željezničar odigrali utakmicu bez golova
FOTO: Armin Herić, Fkzeljeznicar.ba / Velež-Željo

Fudbaleri Željezničara i Veleža odigrali su pripremnu utakmicu na stadionu Bare u Čitluku, a susret bosanskohercegovačkih premijerligaša završio je bez pogodaka. 

Prva prilika na utakmici viđena je u 13. minuti kada je Brandao pokušao iskosa sa lijeve strane, ali bio je neprecizan. Dvije minute poslije na drugoj strani je pokušao Bojo, koji je sa preko 20 metara poslao loptu daleko iznad gola.

Zvonić je u 27. minuti šutirao glavom pored gola nakon kornera. Pokušao je i Dario poslije toga, nakon što su dugo kombinovali fudbaleri Veleža. Prvi udarac u okvir gola viđen je u 31. minuti. Ipak, u šutu Anđušića nije bilo snage i preciznosti, a time ni opasnosti po gol Željezničara.

Velež-Željezničar - undefined

Screenshot: Velež-Željezničar

Do kraja prvog poluvremena nije bilo uzbuđenja pred golovima.

U nastavku utakmice nakon pet-šest minuta igre Rođeni su prvi zaprijetili, a Ćosić je uputio opasan udarac sa distance. Isti fudbaler pokušao je i u 68. minuti nakon što ga je uposlio Radović. Željezničar je zaprijetio u 74. minuti kada je Zec poslao loptu preko gola.

Radović je imao šansu za mostarski klub u 83. minuti, no i dalje se rezultat nije mijenjao i tako je ostalo do kraja susreta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije