Velež u nestvarnom meču ispustio tri gola prednosti: Široki uz hat-trick Vukoje osvojio bod

1
Radiosarajevo.ba
Velež u nestvarnom meču ispustio tri gola prednosti: Široki uz hat-trick Vukoje osvojio bod
FOTO: Facebook / Velež

Fudbaleri Veleža i Širokog Brijega odigrali su fantastičnu utakmicu u Gabeli, a ona je završena podjelom bodova rezultatom 4:4, piše SC.

Vodio je sastav Amara Osima u dva navrata sa po tri gola prednosti, a Široki Brijeg se digao iz mrtvih i osvojio bod! Utakmicu je obilježio i nepostojeći penal dosuđen za goste, kada je jedan njihov igrač srušen van kaznenog prostora, a sudija Adis Mulahasanović je pokazao na bijelu tačku.

Prvu priliku na utakmici imali su fudbaleri Velaža, nakon prekida u 7. minuti je šutirao Halilović, a lopta je otišla preko gola.

Dodik postavio ultimatum Trojki ili će ponuditi partnestvo SDA: Šta traži od Parlamenta BiH?

Dodik postavio ultimatum Trojki ili će ponuditi partnestvo SDA: Šta traži od Parlamenta BiH?

Velež, Zrinjski, Široki Brijeg i Sloboda prošli u osminu finala Kupa BiH

Velež, Zrinjski, Široki Brijeg i Sloboda prošli u osminu finala Kupa BiH

Nedugo zatim nakon greške gostiju Haskić šutirao, međutim pogodio je stativu, a ubrzo Rođeni oduzimaju loptu nakon pritiska i izborili su prekršaj. Blagojević je ubacio, a Ikić je pogodio stativu.

Od 12. minute Velež je vodio sa 1:0. Ovčina je oduzeo loptu i ubacio je u šesnaesterac, Haskić je pao, a lopta je došla do Dejanovića koji trese mrežu gostiju.

Prvi ozbiljan napada Široki je imao u 18. minuti Pejić je uabacio, a Dejanović očistio ispred svog gola.

Nova šansa za domaće u 21. minuti, Blagojević je opet sjajno ubacio, ovaj put Haskić je bio najvisočiji u skoku, ali je golman Širokog bio siguran na golu. Od 26. minute Velež je uduplao svoju prednost, Halilović je izveo slobodan udarac, lopta je došla do Hasanovića koji je prebacio loptu do Ikića, a ovaj je pospremio u mrežu.

Ovčina je u 34. minuti sjajno prošao po lijevoj strani, ali je golman Josipović prvi stigao do lopte i spriječio novu šansu za Rođene. Ćavar je pokušao sa dvadesetak metara iznenaditi Bogdanovića, međutim golman Veleža je bio siguran, ovo je bio i prvi udarac u gol igrača Širokog Brijega.

Mašić je u 39. minuti oborio Anđušića u šesnaestercu i to je bio penal za domaće, Haskić je preuzeo odgovornost i loptu je poslao u jednu, a Jospovića u drugu stranu za ubjedljivu prednost Veleža.

Drugo poluvrijeme bolje otvara Široki i dolazi do penala, koji realizira Bože Vukoja i smanjuje na 3:1.

Ludnica se nastavlja u 50. minuti, kada Anđušić trese mrežu gostiju i vraća prednost Veleža na tri gola (4:1)! Blagojević je tada iz kornera centrirao, a Anđušić sjajno sa 12 metara glavom pogodio.

No, Široki se opet uspio vratiti, pošto u 64. minuti Vukoja opet pogađa iz penala, a samo minut poslije Cyrille Kpan asistira za Ćavara i to je 4:3! Minuti poslije Anđušić je šutirao, Ovčina je poslao loptu u mrežu, međutim sudije su signalizirale ofsajd poziciju.

U 85. minuti je Pantelić mogao staviti tačku na meč, ali promašio je veliku šansu nakon dodavanja Zeljkovića. Kazna je Rođene stigla već nakon nekoliko desetina sekundi. Izgubili su domaći loptu u opasnoj zoni, do nje je došao Vukoja i novim golom kompletirao hat-trick za 4:4!

To je bio i konačan rezultat utakmice, iako je Široki preko Bagarića mogao i do preokreta….

Premijer liga BiH, 18. kolo:

Velež – Široki Brijeg 4:4 (Ikić, Dejanović, Haskić, Anđušić / Vukoja 3x, Ćavar)

Velež: Bogdanović, Bajrić, Anđušić, Ovčina, Haskić, Blagojević, Hasanović, Ikić, Halilović, Kvakić, Dejanović.

Široki Brijeg: Josipović, Kuprešak, Barišić, Oliveira, Valinčić, Mašić, Bagarić, Kpan, Pejić, Ćavar, Lukić.

Standings provided by Sofascore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije