Velež se priprema za finale Kupa BiH: Rudar se kući vraća pognute glave

1
Radiosarajevo.ba
Velež se priprema za finale Kupa BiH: Rudar se kući vraća pognute glave
Foto: FK Velež / Nova pobjeda Rođenih

Velež se iskupio za poraz u prošlom kolu od Leotara (2:1), kojem je zapravo večeras napravio uslugu jer je pobijedio direktnog rivala Trebinjaca u borbi za opstanak, Rudara.

Prvo poluvrijeme meča, kojeg je cijelo vrijeme pratila kiša, nudilo je isključivo montoniju. Jako slaba predstava.

Prva prava šansa desila se tek u 56. minuti, kada je Peco, na pas Vehabovića u peterac, poslao loptu pored gola Prijedorčana.

Profesor Rosensaft poziva na priznanje genocida u Srebrenici - Jevreji jedinstveni u podršci BiH

Profesor Rosensaft poziva na priznanje genocida u Srebrenici - Jevreji jedinstveni u podršci BiH

Ipak, Demir Peco je bio precizan 11 minuta kasnije. Loše je loptu ispucao golman gostiju Šćekić, Ovčina je zatim probio stranu i ubacio za Pecu, a vezista Veleža poentira za vodstvo., piše SCSport.

Zamalo je Knežević izjednačio u 79. minuti, prizemnim udarcem iskosa poslao je loptu tik pored gola Veleža. Već u sljedećem napadu Mostaraca novu sjajnu priliku imao je Peco, ali u duelu “jedan na jedan” kao pobjednik je izašao Šćekić.

Rezultat se tako nije mijenjao do kraja. Velež se ovom pobjedom u 29. kolu m:tel Premijer lige BiH nije pomjerio sa šestog mjesta, ali je također ostavio pretposljednji Rudar u “zoni ispadanja”…

Velež – Rudar 1:0 (Peco 67’)

Stadion Rođeni. Glavni sudija: Aleksandar Njegomirović (Prnjavor).

VELEŽ: Jovičić, Radović, Zvonić, Bajrić, Ovčina, Pršeš (Ćosić), Peco (Zajmović), Hasanović (Šikalo), Vehabović (Radovac), Dejanović, Brandao (Anđušić).

RUDAR: Šćekić, Asani (Zekanović), Sadiku (Burazor), Pekija, Pavlović, Kulenović, Dojčinović, Knežević, Hodžić (Amoah), Radulović (Clarismario Santos), Jakupović.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije