Velež i Olimpik se bore za Premijer ligu, a prozivke van terena su brutalne

Radiosarajevo.ba
Velež i Olimpik se bore za Premijer ligu, a prozivke van terena su brutalne
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Olimpik čeka odluku NSBiH

Fudbalski klub Velež i sarajevski Olimpik vode veliku borbu za plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, a mostarski rođeni su jučerašnjom pobjedom u Gračanici došli jako blizu ostvarenja cilja.

Velež je u Gračanici slavio s 3:0 i tako došao do četiri boda prednosti nad Olimpikom, ali uz jednu više odigranu utakmicu do sada. Olimpik će danas na svom terenu dočekati TOŠK iz Tešnja. Do kraja jesu ostala još tri kola, ali je raspored Veleža u ta tri kola izuzetno lagan i Rođeni se nalaze na korak od najvišeg ranga takmičenja.

Ipak, jako je zanimljivo van terena gdje traju prozivke između fudbalera, što sadašnjih, što bivših.

Tako je Alidin-Dino Hajdarović objavio fotografiju na Facebooku s utakmice u Gračanici uz poruku:

"Tako je. I ove trandže, mandže, pandže na..."

Prozivke na društvenim mrežama - undefined

Nije se dugo čekalo na odgovor. Dalibor Pandža kome je ova poruka vjerovatno i bila namijenjena objavio je fotografiju slavlja nakon osvojenog Kupa BiH 2015. godine uz poruku: "Trofejniji", zbog činjenice da Velež nema niti jedan trofej u poslijeratnoj Bosni i Hercegovini.

Ipak, mora se istaći da je Velež dva puta osvajao Kup Maršala Tita u bivšoj Jugoslaviji. Prvi put 1981. protiv Željezničara (3:2), a drugi put 1986. godine protiv Dinama iz Zagreba (3:1).

Prozivke na društvenim mrežama - undefined

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije