Velež doveo prvo pojačanje za Europu

2
Radiosarajevo.ba
Velež doveo prvo pojačanje za Europu
Foto: FK Velež / Dženan Zajmović potpisao dvogodišnji ugovor

Dženan Zajmović, nogometaš koji je karijeru gradio u dresu Fudbalskog kluba Željezničar, prvo je pojačanje veleža za Europu.

Zajmović je s Rođenima potpisao ugovor na dvije godine.

Izuzetno sam sretan i čast mi je što sam dobio priliku da igram za Velež, klub velike historije i tradicije, koji ima sjajne navijače. Velež vidim kao sjajnu priliku za napredak, s obzirom da je trenutna situacija u klubu jako dobra, a od ranije poznajem trenera Dudića, tako da znam šta me čeka. Ovom prilikom mogu obećati da ću na svakom treningu i utakmici pružiti svoj maksimum, kako bi opravdao povjerenje kluba”, rekao je Zajmović, koji je na kraju još dodao:

“I sa privatne strane imam ogroman motiv jer je moj otac veliki navijač Veleža, koji mi je pričao kakvi su sve igrači nosili crveni dres.”.

Dženan Zajmović rođen je 11. novembra 1994. godine u Antwerpenu, Belgija.

Ponikao je u FK Željezničar, a u svojoj karijeri nastupao je još za Lokomotivu iz Zagreba, Sesvete, Travnik, a u Rođene dolazi iz ACSM Poli lasi iz Rumunije.

Po vokaciji je krilni napadač, a po potrebi može odigrati kao centralni napadač.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije