Velež doveo defanzivca iz Slovenije

0
Radiosarajevo.ba
Velež doveo defanzivca iz Slovenije
Foto: FK Velež / Sanjin Alagić

Fudbalski klub Velež Mostar potvrdio je dolazak još jednog novog igrača.

Slovenac Klemen Šturm od danas je službeno član mostarskih “Rođenih”.

"U prisustvu direktora FK Velež Sanjina Alagića, danas je u službenim prostorijama kluba potpisan ugovor koji će ovog 28-godišnjeg igrača defanzivnog reda vezati za “Rođene” do kraja sezone 2023/24", navode iz kluba.

GRAS potvrdio: Tramvaji zbog udesa trenutno rade samo od Ilidže do Skenderije

GRAS potvrdio: Tramvaji zbog udesa trenutno rade samo od Ilidže do Skenderije

Klemen Šturm rođen je 27. juna 1994. godine u Sloveniji. Ponikao je u NK Triglav u kojem je prošao sve omladinske selekcije, da bi se kasnije priključio i prvom timu.

Za NK Triglav je odigrao ukupno 112 utakmica kroz četiri sezone. Potom, prelazi u NK Krško u kojem se zadržava dvije sezone.

Rođeni nastavljaju sa pojačanjima: Adnan Džafić novi fudbaler Veleža

Rođeni nastavljaju sa pojačanjima: Adnan Džafić novi fudbaler Veleža

Najzapaženije rezultate ostvaruje u NŠ Mura, sa kojom je bio prvak u sezoni 2020/21. i osvajač Kupa Slovenije 2020 godine. Nakon odlične četiri sezone u Muri, prelazi u izraelski Hapoel Hadera, te nakon ovog kluba oblači dres mostarskih Crvenih.

Važno je napomenuti da je nastupao i za omladinske U16, U17 i U19, te B selekciju fudbalske reprezentacije Slovenije”, saopćili su iz FK Velež.

Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je Klemen Šturm od danas službeno novi igrač našeg Kluba. Dobrodošel, Klemen! #musvdg #RođeniZaVječnost

Posted by FK Velež Mostar on Friday, June 23, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije