Rođeni nastavljaju sa pojačanjima: Adnan Džafić novi fudbaler Veleža

0
Radiosarajevo.ba
Rođeni nastavljaju sa pojačanjima: Adnan Džafić novi fudbaler Veleža
Foto: FK Velež / Adnan Džafić novi igrač Veleža

Fudbalski klub Velež saopštio je da je Adnan Džafić od danas službeno novi igrač Rođenih.

U prisustvu direktora FK Velež Sanjina Alagića, danas je u službenim prostorijama mostarskog kluba potpisan ugovor koji će ovog tridesettrogodišnjeg igrača ofanzivnog reda vezati za Rođene do kraja sezone 2023/24.

Adnan Džafić rođen je 10. maja 1990. godine u Visokom, Bosna i Hercegovina. Ponikao je u NK Bosna Visoko, da bi karijeru potom nastavio u češkom FK Časlav, u kojem se zadržao ukupno tri sezone. Ipak, najduže se zadržao u tadašnjem FK MAS Taborsko, danas FK Silon, i to ukupno pet sezona u kojima je odigrao 136 utakmica uz postignutih 36 golova.

Ispovijest bivšeg predstavnika Bosne i Hercegovine na Eurosongu: 'Pokušao sam počiniti samoubistvo'

Ispovijest bivšeg predstavnika Bosne i Hercegovine na Eurosongu: 'Pokušao sam počiniti samoubistvo'

Pored toga, nastupao je i za češke prvoligaše FK Mladá Boleslav i FK Fastav Zlin. Nakon uspješnih sezona u Češkoj, vraća se u BiH i to u FK Tuzla City. Među mostarske Crvene dolazi iz FK Sarajevo u kojem je upisao 28 utakmica.

Nastupao je i za U-19 fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, prenosi scsport.

"Našem novom Rođenom želimo puno sreće, zdravlja i zajedničkog uspjeha u narednom periodu", navodi se u objavi FK Velež.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije