Američki mediji: Vedad Ibišević seli u MLS?

Radiosarajevo.ba
Američki mediji: Vedad Ibišević seli u MLS?
Foto: EPA-EFE / Vedad Ibišević

Josef Alexander Martínez Mencia, 26-godišnji napadač Atlante United, doživio je težu povredu i klub iz MLS-a počeo je tražiti njegovu zamjenu.

Portal mlssoccer.com napravio je listu napadača koji bi mogli zamijeniti povrijeđenog venecuelanskog fudbalera, a na istoj nalazi se i iskusni Vedad Ibišević, prenosi SCSport.

“Ističe mu ugovor. I prije je bio u vezi s MSL-om i nalazi se u sumraku karijere. Međutim, to je poprilično respektabilan sumrak, jer 35-godišnjak postigao je deset golova u Bundesligi prošle sezone. Hertha bi vjerovatno bila voljna rastati se s Ibiševićem, jer su doveli nekoliko napadača tokom zimskog prelaznog toka”, navodi se u opisu pomenutog portala.

Na listi potencijalnih zamjena za Martineza su još Carlos Bacca (Villarreal), Olivier Giroud (Chelsea), Klaas-Jan Huntelaar (Ajax), Salomon Rondon (Dalian Yifang), Daniel Sturridge

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine već je ranije nastupao u Americi, gdje je bio član Saint Louis Billikensa i Chicago Fire Premiera, a poslije toga došao je u Evropu i igrap za PSG, Dijon, Alemaniju Aachen, Hoffenheim, Stuttgart i Herthu. Za Zmajeve je odigrao 83 utakmice i postigao 28 pogodaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije