Begović se emotivnom porukom oprostio od Ibiševića

Radiosarajevo.ba
Begović se emotivnom porukom oprostio od Ibiševića
Legendarni bosanskohercegovački napadač Vedad Ibišević zvanično je okončao reprezentativnu karijeru i to je potvrdio danas novinarima u Sarajevu.

Od njega se emotivnom porukom oprostio njegov dugogodišnji saigrač i čuvar gola bh. reprezentacije Asmir Begović.

"Vedade prijatelju, hvala na svemu što si napravio za našu reprezentaciju i našu zemlju. Bila je čast dijeliti svlačionicu s tobom i sudjelovati u nekim od najvećih pobjeda našeg fudbala u historiji. Bez tebe ništa od toga ne bi bilo moguće! Malo je tako dobrih fudbalera a još manje tako dobrih ljudi. Želim ti svu sreću u nastavku karijere i znam da ćeš biti najveći navijač reprezentacije", napisao je Begović na Instagramu.

Ibišević je svojoj karijeri odigrao 82 utakmice za Bosnu i Hercegovinu i postigao 28 golova.

Njegov gol protiv Litvanije u Kaunasu u oktobru 2013. godine dirketno nas je odveo na Svjetsko prvenstvo, gdje je u junu 2014. godine u Brazilu protiv Argentine postigao prvi gol za Bosnu i Hercegovinu na velikim takmičenjima.

Ostat će upamćen kao miljenik navijača, saigrača, ali posebno trenera koji su u njemu uvijek imali saradnika velikog karaktera i fudbalskog kvaliteta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije