Večeras četiri spektakularna susreta

0
Radiosarajevo.ba
Večeras četiri spektakularna susreta
Foto: UEFA / Europa League

Večeras su na rasporedu prvi susreti četvrt finala Europa Lige. Pred nama su sigurno četiri spektakularna susreta u kojima će svi ljubitelji nogometa večeras uživati. Sastaju se

Granada (ESP) vs Manchester United (ENG)
Arsenal (ENG) vs Slavia Praha (CZE)
Ajax (NED) vs Roma (ITA)
Dinamo Zagreb (CRO) vs Villarreal (ESP)

Sve utakmice počinju u 21.00 sati.

Susret koji vjerovatno privlači i najviše pažnje svih gledalaca širom svijeta je onaj gdje će Ajax dočekati ekipu Rome.

Ajax je ove sezone siguran u vrhu Erediviese lige sa 11 bodova prednosti i uz utakmicu manje u odnosu na PSV. Također su igrali sjajno i u Europa Ligi te iako su ispali još u grupnoj fazi Lige Prvaka imaju jednu sjajnu sezonu iza sebe. Ovome mogu zahvaliti prvenstveno sjajnoj napadačkoj zoni koja je postigla čak 85 pogodaka u domaćem šampionatu a osim toga su i u svim mečevima Europa Lige tresli mrežu protivnika. Također će za Ajax velika prednost u ligi imati veliku ulogu i na partije u Europi s obzirom da imaju luksuz da kombinuju ekipu. Odmorna momčad, vrhunska napadačka zona i brojne ozljede u gostujućoj momčadi su najveći razlozi što u ovaj susret ulaze kao favorit. Ajax za ovaj susret ne može računati na Onanu i Stekelnburga te će ponovo mladi Scherpen među stative. Osim njih imaju problema i u posljednjoj liniji gdje ne mogu računati na dvojicu prvotimaca, Mazraouia i Blinda i uz ove izostanke je teško očekivati da sačuvaju svoju mrežu.

Roma je i ove sezone podbacila u domaćem šampionatu. Trenutno su tek sedmoplasirana ekipa lige uz sedam bodova zaostatka za ekipama koje se nalaze na mjestima koja vode u Ligu Prvaka i pred njima je izuzetno težak zadatak do kraja sezone. Osim toga oni na listi opovrijeđenih igrača imaju braniče Ibaneza, Kumbullu te Smallinga. U veznom redu su van stroja Mkhitaryan, Zaniolo kao i El Shaarawy igrač iz napadačke zone. Osim njih za današnji dvoboj ne mogu računati na Karsdorpa koji odrađuje suspenziju. Iako su u Europa Ligi bez većih problema izbacili Bragu i Shakhtara teško je očekivati da se tako prošetaju pored sjajnog Ajaxa posebno uz brojne povrede na svim dijelovima terena.

Utakmicu možete pratiti na ovom LINKU.

Kladionica MOZZART je za ove utakmice pripremila odlične kvote. Tako je kvota na pobjedu Ajaxa 2,05, neriješeno 3,50, a na AS Romu 3,60.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije