Važno obavještenje za navijače Željezničara pred današnji derbi

Radiosarajevo.ba
Važno obavještenje za navijače Željezničara pred današnji derbi
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Željezničar - Sarajevo

Fudbaleri Sarajeva i Željezničara danas će na Koševu odigrati gradski derbi u okviru 18. kola Premijer lige BiH, a domaćin utakmice objavio je upute za navijače o kretanju i ponašanju na utakmici.

Kapije Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase se otvaraju u 14:00 sati. Oko pojedinih dijelova stadiona bit će postavljena ograda za vršenje pretkontrole gdje će se obavljati fizički pregled. Prolazak pretkontrole bit će moguć isključivo uz važeću pojedinačnu ulaznicu za utakmicu.

Osobe u alkoholiziranom stanju i pod vidnim dejstvom narkotika, neće moći ući na stadion.

Svi predmeti koji mogu na bilo koji način ugroziti sigurnost gledalaca na stadionu bit će oduzeti prilikom pregleda na pretkontrolama.

Saobraćaj oko stadiona će od 14:00 sati biti potpuno zatvoren i zbog toga molimo sve posjetioce da vozila ostave na obližnjim parking mjestima.

Gostujući navijači morat će biti na stadionu, odnosno južnoj tribini, dva sata prije utakmice.

Fudbalski klub Sarajevo apeluje na navijače da se pridržavaju navedenih uputa, te da se izbjegne korištenje pirotehničkih sredstava za vrijeme susreta.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije