Van Nistelrooy morao napustiti Manchester zbog Ronalda

AA
Van Nistelrooy morao napustiti Manchester zbog Ronalda
Alastair Campbell, prijatelj legendarnog trenera Alexa Fergusona, otkrio je kako je jedan od najboljih napadača u historiji Manchester Uniteda Ruud van Nistelrooy 2006. godine morao napustiti Old Trafford zbog Cristiana Ronalda, prenosi AA.

"Alex i Van Nistelrooy su imali neke sukobe. Sve je puklo kada je Ruud rekao Ronaldu da mu izgleda kako je Portugalac pronašao novog oca u Carlosu Queirozu, pomoćniku Alexa, i to tek nakon što mu je otac preminuo", napisao je Campbell u objavljenoj knjizi.

Istakao je i da ga je Carlos nakon toga zamolio da ima više poštovanja prema Ronaldu.

"Ruud je kazao kako on jednostavno nikog ne poštuje u klubu. Kasnije je uputio izvinjenje Cristianu, ali on to nije prihvatio. Reagovao je Alex. Poslao je Van Nistelrooya kući. Kasnije ga je odlučio prodati", napisao je Campbell.

Holandski napadač je 2006. godine napustio Old Trafford i otišao u Real Madrid. Van Nistelrooy je igrao pet godina za Manchester, za koji je postigao 95 golova. U karijeri je još igrao i za Den Bosch, Heerenveen, PSV, Real Madrid, Hamburger i Malagu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije