'Vahini Samuraji': BiH ima negativan bilans u susretima s Japanom

Radiosarajevo.ba
'Vahini Samuraji': BiH ima negativan bilans u susretima s Japanom
/ int.soccerway
Sutra u 12.30 sati fudbalska reprezentacija BiH igra finalnu utakmicu Kirin kupa protiv domaće selekcije Japana.

Susret će biti odigran na novom Suita stadionu u Osaki koji je otvoren prije osam mjeseci, a može primiti 39.694 gledalaca.

Sutrašnja utakmica bit će treći duel reprezentacija BiH i Japana. U dosadašnja dva okršaja BiH ima po jedan remi i poraz, pa će finale Kirin kupa biti prilika da Zmajevi izjednače protiv Vahinih Samuraja. Kako su prošle prethodne dvije utakmice?

BiH – Japan 2:2 (28. februar 2006.)

Prvi duel reprezentacija BiH i Japana bio je prijateljski susret na Westfalenu u Dortmundu. Japan – koji je ovaj susret odigrao u sklopu priprema za Svjetsko fudbalsko prvenstvo nekoliko mjeseci kasnije – poveo je golom Takahare na isteku prvog poluvremena.

U nastavku preokret golovima Misimovića s bijele tačke (56) i Grujića (65), no u posljednjim sekundama Nakata spašava pulene slavnog Brazilca Zica i poravnava za konačnih 2:2.

Sastav BiH: Hasagić, Berberović, Musić, Spahić, Papac, Bajramović, Grujić, Bešlija (Vladavić), Bartolović, Barbarez (Raščić), Misimović (Ibričić). Selektor: Blaž Slišković.

Japan – BiH 3:0 (30. januar 2008.)

Debi Mehe Kodre na klupi reprezentacije prošao je neslavno 30. januara 2008. Na Nacionalnom stadionu u Tokiju, pred 26.971 gledalaca, Japanci su pobijedili 3:0, iako su do sredine drugog poluvremena mreže mirovale.

Onda je Yuji Nakazawa načeo Hasagića da bi u posljednjih sedam minuta Koji Yamase postigao još dva pogotka.

Sastav BiH: Hasagić, Merzić, Nikolić (Regoje), Spahić, Vidić, Damjanović, Hrgović, Jovanović, Vladavić (Škoro), Žižović (Štilić), Raščić (Nikolić). Selektor: Meho Kodro.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije