Vahid Halilhodžić za FIFA.com: Imam puno ideja u glavi za Svjetsko prvenstvo

Radiosarajevo.ba
Vahid Halilhodžić za FIFA.com: Imam puno ideja u glavi za Svjetsko prvenstvo
Vahid Halilhodžić je trenirao brojne klubove i reprezentacije, a njegovo ime povezano je prije svega sa selekcijom Alžira, koju je doveo u nokaut fazu prošlog Svjetskog prvenstva, gdje je ispao od kasnijeg šampiona Njemačke.

Nakon ove uspješne misije, bosanskohercegovački stručnjak opet će učestvovati na Mundijalu, ovaj put u Rusiji, predvodeći reprezentaciju Japana koja je na prošlom prvenstvu ispala u prvoj rundi, piše FIFA.com.

"Naša grupa je izjednačena, kao i sve na Svjetskom prvenstvu: Poljska je sedma na svetskoj rang listi, Kolumbija na 13. mjestu, a Senegal na 27. poziciji FIFA-e. Mi smo tek 55. To dovoljno pokazuje težinu zadatka. Od početka godine analiziram naše protivnike i imam u glavi puno ideja ", rekao je popularni Vaha za web stranicu Svjetske fudbalske federacije.

Halilhodžić želi barem ponoviti uspjeh koji je ostvariti sa Alžirom, možda ga i premašiti.

"Sve je moguće na Svjetskom prvenstvu, važno se dobro pripremiti i obratiti pažnju na detalje. Alžir je 2014. bio autsajder, ali je prošao grupu. Da za protivnika nismo dobili kasnijeg šampiona Njemačku, siguran sam da smo mogli proći do četvrtfinala", rekao je legenda mostarskog Veleža i dodao da će mu u Rusiji dosta pomoći iskustvo iz Brazila, s njegovog prvog Mundijala u ulozi selektora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije