Utvrđen razlog smrti navijača koji je šokirao Englesku: Evo po čemu je postao poznat

1
Radiosarajevo.ba
Utvrđen razlog smrti navijača koji je šokirao Englesku: Evo po čemu je postao poznat
Foto: X.com / Paul Mitchell udara Jacka Grealisha

Engleski huligan Paul Mitchell bio je kreator jednog od najvećih incidenata u historiji nogometa.

Spomenuti je u martu 2019. godine za vrijeme utakmice između Birminghama i Aston Ville s leđa šakom u glavu udario današnju zvijezdu Manchester Citjya Jacka Grealisha i tako svojim potezom šokirao čitavu Englesku.

Nekoliko godina kasnije, Mitchell je preminuo, tačnije 14. marta 2023. mrtvog ga je u fotelji u stanu pronašla njegova sestra. Pet mjeseci nakon njegove smrti, forenzički tim podijelio je uzroke smrti Mitchella, koji je imao 31 godinu, a spominju se alkohol i droga.

Sarajevo: Prikazan dokumentarac 'Planeta Sarajevo', evo gdje ga i vi možete pogledati

Sarajevo: Prikazan dokumentarac 'Planeta Sarajevo', evo gdje ga i vi možete pogledati

Pomoćnik patologa Simon Brenchley objasnio je da ne mogu potvrditi je li smrt Paula Mitchella nastupila slučajno ili od namjernog predoziranja. U trenutku smrti Mitchell je imao problema s mentalnim zdravljem, imao je nekoliko pokušaja samoubojstva, a patio je i od financijskih poteškoća.

Sestra Paula Mitchella pronašla je navijača Birmingham Cityja kod kuće ispod dekice na fotelji, te je mislila da se odmara.

"Rekla mu je da će doći tip za internet i potom je otišao", objasnio je patolog.

Vraćajući se kući nešto kasnije, zatekla je svog brata 'hladnog na dodir', piše Jutarnji.hr.

Inače, 'huligan' je zbog napada bio osuđen na doživotnu zabranu dolaska na stadion od strane Birmingham Cityja i kaznu od 10 godina zabrane posjećivanja nogometnih utakmica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije