Utakmice po kojima ćemo pamtiti Dženana Uščuplića: Mnogo puta je obradovao navijače FK Sarajevo

0
Radiosarajevo.ba
Utakmice po kojima ćemo pamtiti Dženana Uščuplića: Mnogo puta je obradovao navijače FK Sarajevo
Foto: Jabuka.tv / Dženan Uščuplić

Bh. javnost u četvrtak, 8. augusta, potresla je vijest o tragičnoj smrti proslavljenog igrača i trenera FK Sarajevo, Dženana Uščuplića (48), koji je poginuo na Zelengori nakon što ga je udario grom dok je bio na planinarenju s društvom.

Uščuplić je rođen 18. augusta 1975. godine. Bio je omladinac Željezničara, a onda se preselio na Koševo. Seniorsku karijeru je započeo u FK Sarajevo, a igrao je i za sarajevski Olimpik.

Kao fudbaler je s bordo klubom bio prvak BiH (2006/07), a tri puta je osvajao Kup naše zemlje (1996/97, 1997/98 i 2001/02).

Pariz 2024 | Srbija imala +17 protiv Amerike, ali ostala bez finala Olimpijskih igara

Pariz 2024 | Srbija imala +17 protiv Amerike, ali ostala bez finala Olimpijskih igara

U dresu Sarajeva odigrao je 121 zvanični meč, te postigao 28 golova. Navijači se posebno sjećaju onog u prvom poslijeratnom derbiju protiv FK Željezničar na Grbavici, kada je pogodio za 1:1.

Penzionisao se u ljeto 2002. u dobi od 27 godina zbog hronične povrede koljena zadobivene u aprilu 1998. godine.

Potom se posvetio trenerskom poslu. Tri puta je bio omladinski prvak BiH, isto toliko puta osvojio i Omladinski Kup BiH, a svemu tome dodao je i jedan trofej u kadetskom prvenstvu.

Međutim, pažnju je najviše privukao uspjehom sa seniorima. Prvi tim je vodio u četiri mandata i uspio osvojiti tri trofeja – Premijer ligu BiH (2014/15) i dva puta Kup BiH (2013/14 i 2020/21).

Te finalne utakmice Kupa BiH protiv Čelika, odnosno Borca, zauvijek će ostati upisane u historiju, a navijači bordo kluba pamtit će i sjajne nastupe u Europi, te izbacivanje grčkog Atromitosa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije