Utakmica za prvo mjesto u grupi gdje je bolje biti drugi

Radiosarajevo.ba
Utakmica za prvo mjesto u grupi gdje je bolje biti drugi
Foto: EPA / Radiosarajevo.ba / Engleska - Tunis
Fudbalska reprezentacija Engleske večeras će u grupi G odmjeriti snage s Fudbalskom reprezentacijom Belgije. Pobjednik ovog duela bit će prvoplasirani na tabeli.

U slučaju da utakmica završi remijem onda će o prvoplasiranom na tabeli odlučivati žuti kartoni, a Belgija trenutno ima jedan žuti karton više. Ako i broj kartona bude isti, prvoplasiranog na tabeli odlučit će izvlačenje.

Veliki dio kostura za osminu finala Lige prvaka je poznat i veliki broj Engleza pita se da li je bolje završiti kao prvoplasirani ili drugoplasirani u grupi G.

Reprezentacija koja završi kao prvoplasirana u osmini finala igrat će protiv Kolumbije, Japana ili Senegala, baš kao i drugoplasirana. Međutim ostatak žrijeba je ono oko čega bi se moglo kalkulisati.

U četvrtfinalu prvoplasirani ide na boljeg iz duela Brazil - Meksiko, dok će u polufinalu jedan od protivnika biti Urugvaj, Portugal, Francuska ili Argentina.

Drugoplasirani u četvrtfinalu igra protiv boljeg iz duela Švicarska - Švedska, dok je protivnik u polufinalu Španija, Rusija, Hrvatska ili Danska.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije