Ugledni njemački medij u šoku: "Imao je poziv od naše zemlje, a odabrao BiH"

0
Radiosarajevo.ba
Ugledni njemački medij u šoku: "Imao je poziv od naše zemlje, a odabrao BiH"
Foto: Printscreen / Denis Huseinbašić

"Ovo je iznenađenje: Denis Huseinbašić (22), fudbaler Kölna, donio je odluku protiv Nogometnog saveza Njemačke i igrat će za reprezentaciju Bosne i Hercegovine", glasi naslov u uglednom njemačkom Bildu.

Kako navodi Bild, Huseinbašićeva odluka iznenađuje prije svega zato što je do sada gradio karijeru u selekcijama Njemačke. Selektor U21 reprezentacije, Antonio di Salvo (44), prvi put ga je pozvao 2022. godine, a, Huseinbašić je nakon toga odigrao tri prijateljske utakmice i upisao dva nastupa na Evropskom prvenstvu, ali je uvijek držao otvorenu odlazak da igra u domovini svojih roditelja.

U Nogometni savez Bosne i Hercegovine u srijedu, 21. februara je stigla zvanična potvrda da Denis Huseinbašić može nastupiti za nacionalni tim Bosne i Hercegovine.

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

FIFA Komitet za status igrača je prihvatio zahtjev Huseinbašića i NSBiH za promjenu sportskog državljanstva tako da mladi fudbaler sada može igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. 

Denis Huseinbašić je rođen 3. jula 2001. godine, a trenutno nastupa za njemački Koln.

Za ekipu iz Bundeslige je ukupno odigrao 47 utakmica te ima pet postignutih golova. Za mlade kategorije Njemačke ima pet nastupa i dva gola.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije