Zvjezdan Misimović se oglasio povodom potvrde da BiH dobija veliko pojačanje

3
Radiosarajevo.ba
Zvjezdan Misimović se oglasio povodom potvrde da BiH dobija veliko pojačanje
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Zvjezdan Misimović

Denis Huseinbašić, nogometaš njemačkog Kolna, uspio je dobiti dozvolu krovne svjetske nogometne federacije (FIFA) za promjenu sportskog državljanstva i postaje novi igrač nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

Najnoviji Zmaj bi se svojim reprezentativnim kolegama mogao pridružiti već u martu, a dobio je i poruku od bivšeg reprezentativca, danas direktora reprezentacije BiH, Zvjezdana Misimovića.

Popularni Miske je na svom Instagramu objavio fotografiju Huseinbašića uz jednostavnu poruku: "Dobrodošao." Njegov Story je ubrzo podijelio i 22-godišnji nogometaš Kolna. 

Poznat uzrok požara u objektu na Alipašinom Polju, kafić na Ilidži namjerno zapaljen

Poznat uzrok požara u objektu na Alipašinom Polju, kafić na Ilidži namjerno zapaljen

Podsjetimo, i Misimović je mijenjao svoje državljanstvo prije nego što je zaigrao za Zmajeve. On je u mlađim kategorijama igrao za tadašnju Jugoslaviju, kao što je Huseinbašić igrao za Njemačku.

Huseinbašić je od 2022. godine član njemačkog Kolna. Za ekipu iz Bundeslige je ukupno odigrao 47 utakmica te ima pet postignutih golova. Za mlade kategorije Njemačke ima pet nastupa i dva gola. 

Instagram Story Zvjezdana Misimovića koji je objavio Denis Huseinbašić
Foto: Screenshot: Instagram Story Zvjezdana Misimovića koji je objavio Denis Huseinbašić

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije