UEFA žestoko kaznila Hrvatsku zbog ustaške zastave

0
Radiosarajevo.ba
UEFA žestoko kaznila Hrvatsku zbog ustaške zastave
Foto: EPA - EFE / Hrvatska - Latvia

Na utakmici Hrvatska - Latvija dvije su osobe u nekoliko navrata istaknule zakonom zabranjenu zastavu s ustaškim znakovljem, zbog čega je Uefa pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

Hrvatski nogometni savez najavio je izvanrednu konferenciju za medije u vezi navijačkog incidenta na utakmici Hrvatske i Latvije na Rujevici i očekivane UEFA-ine kazne.

"Na konferenciji za medije govorio je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić i voditelj poslova prevencije, sigurnosti i integriteta Jurica Jurjević, a na temu odluke Disciplinske komisije Uefe u postupku za diskriminaciju na utakmici Hrvatska - Latvija", objavio je HNS.

Znate li u koji grad bivše Jugoslavije Tito nikako nije volio ići? Uvijek ga je izbjegavao

Znate li u koji grad bivše Jugoslavije Tito nikako nije volio ići? Uvijek ga je izbjegavao

"Stadion u Osijeku bit će otvoren, imat ćemo gledatelje. Kazna je 10.000 eura, hiljadu gledatelja manje i dvije godine kušnje", rekao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

Podsjećamo, na utakmici Hrvatska - Latvija dvije su osobe u nekoliko navrata istaknule zakonom zabranjenu zastavu s ustaškim simbolima, zbog čega je UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza.

HNS je bio prijavljen zbog rasizma i diskriminacije, a sve jer je trojac na tribinama imao ustašku zastavu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije