UEFA se obrukala za sva vremena: Evo čiju su zastavu stavili umjesto srbijanske za meč sa Slovenijom

8
Radiosarajevo.ba
UEFA se obrukala za sva vremena: Evo čiju su zastavu stavili umjesto srbijanske za meč sa Slovenijom
Foto: EPA - EFE / Srbija

Nakon Hrvatske i Albanije u Hamburgu, selekcije Srbije i Slovenije su u četvrtak, 20. juna,  odigrale uzbudljivu utakmicu koja je završena bez pobjednika (1:1).

Nevjerovatno, ni 35 godina od raspada Jugoslavije neke organizacije nisu sposobne razaznati zastave njenih bivših država. U zvaničnom vodiču koji UEFA šalje svim akreditiranim novinarima na Europskom prvenstvu, utakmicu Slovenije i Srbije najavili su krivom zastavom.

I dok su Slovence ispravno ilustrirali, uz Srbiju su stavili grafiku, ni manje ni više, nego hrvatske zastave. Dok se širom Europe ova i slične vijesti slabo prenose, u Srbiji su mediji itekako ogorčeni ovim potezom.

Američka fudbalerka bosanskih korijena želi igrati za reprezentaciju BiH

Američka fudbalerka bosanskih korijena želi igrati za reprezentaciju BiH

Da će utakmice Srbije u pravilu imati tri poluvremena, bilo je vidljivo već nakon prvog kola. Prvo je jedan albanski novinar dobio zabranu zbog provokativnih gestikulacija prema navijačima Srbije, a po novom slijedi i istraga oko navijanja hrvatskih i albanskih navijača.

Tokom prijenosa se, tvrde srbijanski mediji moglo čuti kako navijači zajedno pjevaju "Ubij Srbina". Čak su priprijetili da će se povući s turnira ako UEFA ne kazni obje reprezentacije, piše Direktno.hr.

Uh, kakav gaf Uefe 😆

Posted by Ivica Medo on Thursday, June 20, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije