UEFA razmatra opciju izmještanja finala Lige prvaka iz Istanbula, ovo je razlog...

0
Radiosarajevo.ba
UEFA razmatra opciju izmještanja finala Lige prvaka iz Istanbula, ovo je razlog...
Foto: Goal.com / LIga prvaka / Ilustracija

Evropska fudbalska unija (UEFA) razmišlja o premještanju finala Lige prvaka na lisabonski Estadio da Luz, zbog predsjedničkih izbora u Turskoj, piše Daily Mail.

Finale se trebalo održati na stadionu Ataturk, ali zbog zabrinutosti oko mogućih građanskih nemira ako se nakon gotovo dvije decenije završi vladavina predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, postoji mogućnost kako spektakl opet neće biti u Istanbulu.

Iako UEFA ne želi mijenjati mjesto finala, jer je najveći događaj u evropskom nogometu dvaput premješten iz Istanbula zbog korone 2020. i 2021., naglašavaju kako je sigurnost navijača njihov prioritet.

Migranti iz Srbije sve češće biraju put ka Bosni i Hercegovini

Migranti iz Srbije sve češće biraju put ka Bosni i Hercegovini

Također, isti izvor doznaje da je napravljen neformalan pristup Portugalskom nogometnom savezu, koji je prethodno uskočio u oba ranija slučaja te je nogometni festival organizovao u Lisabonu 2020. godine, i tada na domu Benfice, a godinu kasnije u Portu na Estadio do Dragão.

Erdogan za svojim glavnim protukandidatom Kemalom Kilicdarogluom zaostaje za pet posto u anketama uoči prvog kruga glasanja u nedjelju, što prema analitičarima ukazuje na to da bi se dvojac mogao naći u drugom krugu koji će se održati 28. maja.

Finale Lige prvaka održava se manje od dvije sedmice kasnije, tako da bi UEFA mogla biti prisiljena donijeti kasnu odluku, iako još nema službenog plana za premještanje utakmice iz Turske. Predsjednik Aleksandar Čeferin još se uvijek nije oglasio oko ovog slučaja, ali neslužbeno se doznaje da krovna evropska organizacija budno prati razvoj događaja, prenosi scsport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije