UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Srbije

3
Radiosarajevo.ba
UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Srbije
Foto: EPA - EFE / Srbija

Europska fudbalska organizacija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije, objavljeno je na službenim internetskim stranicama UEFA-e.

U pitanju su događaji tokom duela prvog kola grupe C Europskog prvenstva između Engleske i Srbije u Gelsenkirchenu u kojem su engleski fudbaleri slavili s minimalnih 1:0.

Kako navodi UEFA, srbijanski navijači su tada ubacivali razne predmete na teren, a ujedno su poslali provokativne poruke kojima nije mjesto na sportskim terenima.

Šta se dešavalo u Sarajevu? Momak ležao na podu u centru grada, hitne službe na terenu

Šta se dešavalo u Sarajevu? Momak ležao na podu u centru grada, hitne službe na terenu

Ranije tokom ponedjeljka UEFA je dobila prijavu od strane Kosovskog fudbalskog saveza koji je ukazao na neprimjereno ponašanje navijača Srbije navodeći kako su "istaknuli neprimjerene zastave i transparente" te "uzvikivali neprimjerene poruke protiv Kosova".

Uz sve to je Kosovski fudbalski savez zatražio striktno kažnjavanje zbog ponavljanja sličnih incidenata u režiji srbijanskih navijača.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije