UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatske

Anadolija
UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatske
Anadolija / Luka Modrić
Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

Postupak je pokrenut nakon što je navijač hrvatske reprezentacije umakao obezbjeđenju na "Parku prinčeva" u nedjelju i utrčao na teren kako bi slavio vodeći gol sa igračima u meču Evropskog prvenstva protiv Turske.

Iz UEFA-e su saopštili da je disciplinski postupak protiv Hrvatske otvoren zbog nedozvoljenog ulaska navijača na teren. Konačnu odluku će Disciplinska komisija donijeti 21. jula.

Nakon što je Luka Modrić u 41. minutu postigao gol, navijač "vatrenih" je utrčao na igralište. Iako je osiguranje relativno brzo reagovalo on je neometano došao do Modrića i ostalih igrača, a nakon kratkog slavlja odstranjen je sa terena.

UEFA je odlučila pokrenuti disciplinski postupak i protiv Ruskog nogometnog saveza zbog sukoba na ulicama Marseillea i stadionu Velodrome, rasističkog ponašanja i korištenja pirotehnike ruskih navijača,

Disciplinska komisija evropske krovne kuće fudbala objavila je da će do utorka, prije naredne utakmice reprezentacije Rusije na Evropskom prvenstvu protiv Slovačke u Lilleu, donijeti i obznaniti svoju odluku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije