UEFA odabrala tim sezone: Ajaxova mladost zasluženo među najboljima

Radiosarajevo.ba
UEFA odabrala tim sezone: Ajaxova mladost zasluženo među najboljima
Foto: UEFA / Uefa izabrala najbolje igrače

UEFA je nakon završene sezone Lige prvaka odabrala i najbolje igrače iz ove sezone, a očekivano listu predvode igrači koji su osvojili trofej- igrači Liverpoola.

Liverpool je šesti put prvak Europe u fudbalu!

Tako se šestorica Redsa nalaze među 20 najboljih igrača, a među njima je i heroj finala, golman Alisson Becker. Uz njega tu su još Van Dijk, Alexander-Arnold, Robertson, Mane te Georgino Wijnaldum. Interesantno je da među Liverpoolovim igračima nema strijelca prvog gola iz finala - Mohameda Salaha.

Najveće inznenađenje iz ove sezone, Ajax, odmah je iza osvajača sa svojih pet igrača koji su ušli među najbolje. Tako su kapiten De Ligt, Frenkie De Jong, Ziyech, Neres i Dušan Tadić, ušli među 20 najboljih.

Dušan Tadić također je jedini igrač sa prostora bivše Jugoslavije koji se našao među naboljima.

Drugi ovogodišnji finalist, Totenham, ima tri predstavnika u UEFA-inom timu sezone. Lucas Moura čiji su golovi i doveli Totenham do finala predvodi londonski trojac, zajedno sa Vertonghenom i Sissokom, koji je skrivio penal u finalom susretu.

U izbor za tim godine ušli su i De Bruyne i Sterling iz Manchester Citya, Ter Stegen i Lionel Messi iz Barcelone, te Ndomele iz Lyona i Cristiano Ronaldo iz Juventusa.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije