UEFA Evropska liga: Fudbaleri Zrinjskog otputovali na megdan LASK-u

0
AA
UEFA Evropska liga: Fudbaleri Zrinjskog otputovali na megdan LASK-u
FOTO: AA / Nogometaši Zrinjskog na Aerodromu Mostar

Sa pet sati zakašnjenja iz Aerodroma Mostar za Linz je poletio avion sa igračima, stručnim štabom i delegacijom Zrinjskog.

Bh. prvak u fudbalu sutra, 24. augusta, u Austriji igra prvi susret play-offa UEFA Evropske lige protiv domaćeg LASK-a.

Nedavna eliminacija Breidablika, a zatim i pobjeda na otvaranju sezone u domaćem šampionatu, napunili su samopouzdanjem igrače Zrinjskog, koji iz dvomeča sa LASK-om žele izaći kao pobjednici. Nakon izborene barem grupne faze Konferencijske lige, pritisak je mnogo manji, ali daleko od toga da smije doći do opuštanja.

Tužna vijest: Preminuo otac Tošeta Proeskija

Tužna vijest: Preminuo otac Tošeta Proeskija

"Jeste da smo osigurali Evropu, ali svakako ne putujemo bez ambicija. Naša ambicija je pružiti dobru igru i pokušati proći. Treba jasno i glasno reći da je Linz favorit, ali ne bi bilo prvi put da favorit izgubi. Spremni smo. Imamo određenih problema sa sastavom - kartoni i povrede, ali svi koji su zdravi će dati sve od sebe za dobar rezultat", izjavio je pred polazak trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić.

U timu neće biti povrijeđenog Slobodana Jakovljevića i Hrvoja Barišića, koji ima žute kartone.

"Moram reći da nas pravila koja se odnose na žute kartone ne stavljaju u isti 'koš'. Linz ulazi čist, a ovo je nama sedma utakmica i time u startu nismo u istom 'košu'. Moja sugestija je da se razmisli o promjeni pravila, ako već nismo favoriti. Svi koji su zdravi će dati sve od sebe da se prikažemo u dobrom svjetlu, te da ostvarimo željeni rezultat", dodao je Rendulić.

Optimizam vlada i među igračima Zrinjskog.

"Određeni pritisak je pao s naših leđa. Ipak, nećemo biti opušteni, jer želimo prije svega Zrinjski i nogomet u Bosni i Hercegovini predstaviti na najvišem nivou. Maksimalno smo spremni, proučili smo protivnika i nadam se da ćemo iskoristiti mane koje imaju u svojoj igri", rekao je prvotimac bh. prvaka Damir Zlomislić.

Utakmica LASK – Zrinjski na programu je sutra, 24. augusta s početkom od 21 sat, na stadionu u Linzu, a pravdu će dijeliti sudijska trojka iz Izraela predvođena Orelom Grinfildom.

Revanš će se igrati za sedam dan u Mostaru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije