UEFA | Borac gostuje na Farskim Ostrvima, Zrinjski u Bugarskoj

0
Radiosarajevo.ba
UEFA | Borac gostuje na Farskim Ostrvima, Zrinjski u Bugarskoj
Foto: FK Borac / Borac igra protiv Klaksvika

Preostali bh. predstavnici u Europi, Borac i Zrinjski u četvrtak, 8. augusta, igraju prve mečeve trećeg pretkola UEFA-inih takmičenja.

Borac će u okviru trećeg pretkola Europske lige gostovati Klaksviku s Farskih Ostrva. Obje ekipe dolaze u Europsku ligu iz kvalifikacija Lige prvaka, gdje su eliminisane u drugom pretkolu. Borac od grčkog PAOK-a, a Klaksvik od švedskog Malmoa.

"Ekipa Klaksvika je jako specifična, dosta kvalitetna u odnosu na ono što smo mi pretpostavljali, vjerovatno kao i svi navijači i ljudi koji prate Borac. Međutim, kada dublje uđemo u analizu protivnika, vidimo da su vrlo organizovana ekipa. Prošle godine su igrali grupnu fazu Konferencijske lige, što je nama ove godine cilj.

Određen jednomjesečni pritvor Ibri Berilu

Određen jednomjesečni pritvor Ibri Berilu

Osvojili su četiri boda, izbacili su prošle sezone Ferencvaros ubjedljivo 3:0, zatim su od Moldea ispali u trećem kolu kvalifikacija za Ligu prvaka, tako da nas očekuje izuzetno zahtjevan meč. Oni jesu u dobrom ritmu u prvenstvu, sad su dobili posljednju utakmicu 0:4, tako da moramo da obratimo posebnu pažnju na utakmicu koja može da nam donese mnogo toga, odnosno ono o čemu svi sanjamo, a to je četvrto kolo kvalifikacija za Europsku ligu", rekao je Mladen Žižović, trener Borca.

Meč se igra u Torshavnu od 19 sati uz direktan TV prijenos na Areni Sport.

Zrinjski do trećeg pretkola došao preko Brava

Zrinjski u prvom meču trećeg pretkola Konferencijske lige gostuje u Bugarskoj ekipi Botev Plovdviva.

Mostarci su do ove runde takmičenja došli izbacivši slovenački Bravo, dok bugarski predstavnik dolazi iz Europske lige, gdje je eliminsan od Panathinaikosa.

"Imamo dosta igrača koji su prošlih godina igrali u Europi i smatram da nam ne nedostaje iskustva. To nam ne bi trebao biti problem. Mislim da nismo favoriti. Smatram da su šanse 50:50 ako mi budemo pravi", rekao je Mario Ivanković, trener Zrinjskog.

Susret se igra od 20 sati u Plovdivu, a također će ga prenositi Arena Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije