FK Borac i u drugom susretu poražen od Paoka: Poznat protivnik u Europa ligi

1
Radiosarajevo.ba
FK Borac i u drugom susretu poražen od Paoka: Poznat protivnik u Europa ligi
Foto: FK Borac / FK Borac poražen od Paoka


Završena je uzvratna utakmica drugog kola kvalifikacija za UEFA Ligu prvaka između banjalučkog Borca i grčkog PAOK-a.

Na kraju utakmice su radosniji bili gosti iz Soluna koji su slavili pobjedu rezultatom 1:0.

Borac je u ovaj susret ušao s velikom nadom da mogu nadoknaditi zaostatak od jednog gola iz Soluna, gdje su pružili odličnu predstavu ali su poraženi rezultatom 3:2.

Novo poskupljenje struje: Šta sve (ni)je urađeno kako do ovoga ne bi došlo?

Novo poskupljenje struje: Šta sve (ni)je urađeno kako do ovoga ne bi došlo?

Utakmica u Banjoj Luci je počela odličnom prilikom za Kulašina već u prvoj minuti ali je njegov udarac izblokiran u posljednjim trenucima.

Iako je Borac bio daleko više motivisan, što je savim razumljivo, u prvih 15 minuta utakmice nismo vidjeli ozbiljnije prilike, osim nekoliko centaršuteva na koje nije niko uspio da natrči i dohvati loptu.

U 15. minuti vidjeli smo i prvo veliko uzubđenje. Nakon jednog kornera za goste, Koulierakis pogađa prečku gola domaćih. Bio je to znak za fudbalere PAOK-a da se “oslobode” pritiska nakon čega su zaigrali mnogo povezanije i konkretnije.

To im se isplatilo u 25. minuti kada Murg nakon odlične akcije matira golmana domaće ekipe za 0:1.

Tri minute poslije Ozdoev je imao odličnu priliku ali ovoga puta Šišovski uspješno brani a Murg u 36. minuti još jednom odlično šutira, no lopta odlazi malo pored gola Borca.

Trudili su se fudbaleri domaćih da do kraja prvog poluvremena stvore izglednu priliku za izjednačenje, međutim ekipa PAOK-a je pokazala iskustvo te zbog čega su osvojili trofej prvaka Grčke, te im nisu dopustili mnogo ozbiljnih prilika. Tako se na odmor otišlo s prednošću PAOK-a od 1:0.

Drugo poluvrijeme nije donijelo značajnije promjene u igri obje ekipe. Počelo je pritiskom gostiju kojeg je defanzivna linija Borca dobro podnijela, a najviše se isticao Taison koji je u dva navrata bio u dobrim prilikama za postizanje pogotka. Također, mogli su fudbaleri PAOK-a i do drugog pogotka u finišu utakmice, međutim nedostajalo je više koncentracije i sreće.

Na drugoj strani pokušaji Borca su se svodili na rijetke prodore po strani i ubačaje nakon kojih nije bilo veće opasnosti jer nije bilo nikoga ko bi dobro odreagovao na jedan od njih pred golom PAOK-a.

Generalno smo u drugom poluvremenu vidjeli malo fudbala, a mnogo prekršaja, intervencija medicinskih timova na terenu, kartona i izmjena, što je svakako više odgovaralo gostima koji su na kraju slavili pobjedu rezultatom 1:0.

Iako je eliminisan iz Lige prvaka, Borac nastavlja svoj evropski put. On će u okviru trećeg kola kvalifikacija za UEFA Europa ligu igrati protiv Klaksvika s Farskih Otoka, koji je također eliminisan iz kvalifikacija za Ligu prvaka od švedskog Malmoa, s kojim će snage odmjeriti PAOK, javlja SC Sport.

Drugo kolo kvalifikacija za UEFA Ligu prvaka, druga utakmica:

Borac 0:1 PAOK (Murg 25’)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije