UEFA bira najbolji gol prošle sezone: Mandžukić, Casemiro, Asensio...

Anadolija
UEFA bira najbolji gol prošle sezone: Mandžukić, Casemiro, Asensio...
Evropska fudbalska organizacija (UEFA) organizirala je izbog najboljeg gola prošle sezone, a ljubitelji fudbala mogu glasati na službenoj internet stranici UEFA-e, javlja Anadolu Agency (AA).

Glasanje će biti otvoreno tokom naredne dvije sedmice, a u najužem izboru je sedam golova.

Među nominiranim se našla akrobacija hrvatskog golgetera u dresu Juventusa Marija Mandžukića koji je sa ivice šesnaesterca postigao gol "škaricama". Gol je tim vredniji što je postignut u meču sezone, u finalu Lige prvaka, ali na kraju je ipak Real Madrid osvojio trofej konačnim rezultatom 4:1.

U konkurenciji je i volej veznjaka Real Madrida Casemira koji je postigao u pobjedi (3:1) nad Napolijem u utakmici Lige prvaka.

Glasati se može i za pogotke mladog španskog reprezentativca Marca Asensia, zatim za gol Kevina Friesenbichlera iz bečke Austrije, gol Barceloninog juniora Jordija Mboule, gol napadača Fenerbahcea Mouse Sowa, te gol italijanske reprezentativke Daniele Sabatino.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije