Udarna vijest trese Planetu: Juventus ponovo izbacuju iz Serije A?

0
Radiosarajevo.ba
Udarna vijest trese Planetu: Juventus ponovo izbacuju iz Serije A?
Foto: EPA-EFE / Sa utakmice Juventus - Porto

Predsjednik Nogometnog saveza Italije Gabrielle Gravina najavio je da će Juventus biti izbačen iz Serie A ukoliko ne odustane od Superlige Europe.

Novoformirano, zatvoreno takmičenje je doživjelo fijasko pošto je nakon nepuna dva dana većina osnivača odustala od istog, ali među njima nije Stara dama.

Uz projekt su ostali samo još Real Madrid, Barcelona i Juventus kao klub u kojem glavnu riječ ima Andrea Agnelli, zagovarač Superlige.

"Pravila su jasna. Ako Juventus i dalje bude deo Superlige kada počne naredna sezona, on neće moći da učestvuje u Seriji A. Bilo bi mi žao navijača, ali pravila su pravila i ona se odnose na sve. Nadam se da će se ovo uskoro završiti", rekao je Gravina za napuljski radio Kiss Kiss.

Nedavno je procurio plan UEFA prema kojim bi klubovi koji ne odustanu od Superlige dobili dvogodišnju suspenziju iz europskih takmičenja pod okriljem Europske nogometne federacije (UEFA).

Poslije oštrih kritika navijača i medija od Superlige su prvo odustali engleski klubovi, Arsenal, Chalsea, Liverpool, Manchester Unite, Manchester City i Tottenham, a onda i Atletico Madrid, Inter i Milan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije