Ubjedljivi trijumfi obilježili noć, pobjede upisale Njemačka i Engleska

Radiosarajevo.ba
Ubjedljivi trijumfi obilježili noć, pobjede upisale Njemačka i Engleska
Širom Starog kontinenta večeras su odigrani susreti tri kvalifikacione grupe za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, u okviru kojih smo mogli gledati mnogo zanimljivog nogometa.

Prva utakmica odigrana je u Kazahstanu, gdje je Crna Gora uspjela veoma lagano stići do pobjede pri rezultatu od 3:0, rutinski odigravši protiv slabog protivnika. Također, u grupi E u kojoj nastupaju i crnogorski reprezentativci sjajnu utakmicu odigrali su Danska i Poljska, u kojoj su Danci uspjeli slaviti bez većih problema, s 4:0.

I na kraju, u ovoj grupi, pobjedu je odnijela i reprezentacija Rumunije, koja je protiv Armenija slavila rezultatom 1:0.

Veoma zanimljivi bili su susreti grupe C, u kojoj je favorizirana Njemačka neprikosnoveni prvak. Nijemci su večeras u kombiniranom sastavu uspjeli slaviti na gostovanju kod Češke, pri rezultatu 1:2, a pobjedu su upisali golom Hummelsa u 88. minuti.

Sigurnu pobjedu ostvarila je i Sjeverna Irska protiv San Marina na gostovanju. Golovima Magennisa dva puta i Davisa iz penala, ekipa Martina O'Neilla upisala je važnu pobjedu. Tako je bilo i Azerbejdžanu, gdje je Norveška s dva pogotka uzela sva tri boda.

Sjajni su bili i susreti grupe F, u kojoj će borba za prolaz na Mundijal biti tijesna do samog kraja. Uvijek nes(p)retni Englezi mučili su se večeras na gostovanju na Malti, no uspjeli su stići do pobjede sa čak četiri pogotka u drugom poluvremenu, koji su postavili i konačan rezultat. 

Odlučujuću utakmicu odigrale su reprezentacije Slovačke i Slovenije, gdje su Slovaci uspjeli da osiguraju nova tri boda minimalnom pobjedom, te se na taj način približili prvoplasiranoj Engleskoj na svega dva boda.

Škotska je također bila uspješna u gostima. Bolji su bili od Litvanije sa 3:0, a pogađali su Armstrong, Robertson i McArthur.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije