U Slobodi puni optimizma, danas očekuju dolazak Subića

Fena
U Slobodi puni optimizma, danas očekuju dolazak Subića
"Optimizma nam ne manjka, jedva čekamo početak prvenstva, nadamo se da ćemo startati pobjedom", sukus je mišljenja igrača i trenera Slobode uoči starta Premijer lige BiH.

Prvi gost je neugodna ekipa Olimpica, s kojom su Tuzlaci uvijek imali poteškoća. U prošloj sezoni, doduše, u oba susreta slavili su igrači trenera Husrefa Musemića, a očekuju da će se taj niz nastaviti u subotu.

"Bez potcjenjivanja suparnika, očekujemo pobjedu, makar minimalnu. Naši susreti uvijek su bili prožeti neizvjesnošću, a nadam se da tako ovoga puta neće biti", smatra pomoćni trener Slobode Amir Spahić.

Potvrdio je da će se Olimpicu suprotstaviti sastav koji je prošle sedmice pobijedio Zvijezdu iz Gradačca (2:0).

Spahić kaže da danas na Tušnju očekuju Aleksandra Subića. Svi igrači su spremni za igru protiv sarajevskih Vukova.

"Ekipa nam je izmijenjena u odnosu na prošlu sezonu. Doveli smo dosta kvalitetnih pojačanja. S nestrpljenjem čekamo prvi meč i nadamo se pobjedi. Znamo da je start ponekad nezgodan za favorite, ali vjerujem da smo kvalitetnija ekipa. Atmosfera u ekipi je dobra, svi igrači su zdravi i nadam se da ćemo u ovoj sezoni postići puno dobrih rezultata", izjavio je za Fenu Nemanja Stjepanović.

Pouzdani branič Slobode Samir Efendić ističe kako poštuje ekipu Olimpica. Ali, dodaje, nijedna se ekipa ne smije potcijeniti, jer se to može "obiti o glavu“.

"Imamo dosta novih igrača, ali ne mogu reći da li smo jači u odnosu na ekipu iz prošle sezone. Prve utakmice će dati odgovor. Važno je da startamo pobjedom, a s obzirom na to da igramo na Tušnju, svakako smo favoriti protiv neugodnih Vukova", kaže Efendić.

Za sutra je najavljena konferencija za novinare stručnog štaba Tuzlaka, dok se utakmica Sloboda - Olimpic igra u subotu od 18 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije