U Mostaru izabrano rukovodstvo FK Velež: Novi predsjednik kluba je Admir Rahimić

1
Radiosarajevo.ba
U Mostaru izabrano rukovodstvo FK Velež: Novi predsjednik kluba je Admir Rahimić
FK Velež / Sjednica na kojoj je izabran novi direktor Admir Rahimić

U ponedjeljak, 17. septembra, je u sali Centra za kulturu Mostar održana vanredna izborna Skupština Fudbalskog kluba Velež Mostar na kojoj je FK Velež, voljom većine skupštinskih delegata, dobio novo rukovodstvo koje će, u narednom periodu, preuzeti na sebe upravljanje Klubom i raditi na njegovom daljem razvoju i unapređenju. Skupštini je prisustvovalo 41 od ukupno 50 članova.

Senad Kevelj, koji je prije 14 dana podnio ostavku na mjesto predsjednika Kluba, se obratio Skupštini i u svom izlaganju svom izlaganju se primarno bazirao na finansijsko stanje Kluba u proteklom periodu. 

Prezentovao je sve ono što je prethodna uprava u svom mandatu ostvarila u proteklih 21 mjesec koje je proveo kao prvi čovjek Kluba, osvrnuvši se na brojne projekte koji su urađeni, kao i one koji su u završnoj fazi i projekte čiji početak realizacije slijedi. Gospodin Kevelj naglasio je činjenica da na kraju svog mandata, novom predsjedniku Kluba i Upravnom odboru Kluba predaje Klub na zdravim finansijskim osnovama.

Penzioneri trenutno na sastanku sa delegacijom Vlade FBiH, pa izlaze na protest u Sarajevu

Penzioneri trenutno na sastanku sa delegacijom Vlade FBiH, pa izlaze na protest u Sarajevu

U svom izlaganju gospodin Kevelj se dokatao i ostavke koju je podnio, rekavši da je kao prvi čovjek Kluba, prevashodno zbog loših rezultata koje FK Velež ostvaruje početkom ove sezone, preuzeo odgovornost i podnio ostavku zahvalivši se svim svojim saradnicima te poželjevši sreću i uspjeh svom nasljedniku.

Nakon izlaganja gospodina Kevelja, uslijedila je rasprava članova Skupštine u kojoj su u zanimljivoj diskusiji izneseni brojni konstruktivni prijedlozi u svrhu unapređenja rada Kluba.

Turski stručnjak predstavljen u Mostaru: 'Za Velež znam od malih nogu. Igrat ćemo ofanzivno'

Turski stručnjak predstavljen u Mostaru: 'Za Velež znam od malih nogu. Igrat ćemo ofanzivno'

Skupština Kluba je potom i formalno-pravno, po osnovu podnesene ostavke, razriješila gospodina Senada Kevelja sa mjesta predsjednika Fudbalski kluba Velež.

Jedini zvanični kandidat za novog predsjednika Kluba, gospodin Admir Rahimić, obratio se prisutnim članovima Skupštine i prije svega se zahvalio svom prethodniku na nesebičnoj energiji i zalaganju u proteklom periodu, nakon čega je prezentovao smjernice, ciljeve i vizije razvoja Fudbalskog kluba Velež za naredni period, koje je predložio skupštini.

"Bila bi je čast i zadovoljstvo što sam u prethodnom periodu imao priliku raditi sa sada već bivšim predsjednikom Kluba, gospodinom Senadom Keveljom. Mišljenja sam da smo u proteklih 21 mjesec radili dobre stvari, a naravno da je bilo i grešaka, ali su one svakako sastavni dio svakog ozbiljnog posla. Stava sam da Klub mora imati kontinuitet dobrog upravljanja i da ne smijemo dopustiti da ode u nemirne vode. Moramo nastaviti ići naprijed, te naporno raditi kako bi još i dodatno ojačali i stabilizovali rad našeg Kluba", istakao je u svom obraćanju gospodin Rahimić.

Nakon obraćanja i prezentacija smjernica Skupština je jednoglasno imenovala gospodina Admira Rahimića za novog Predsjednika Fudbalskog kluba Velež Mostar. Na prijedlog novog Predsjednika Kluba, za zamjenika predsjednika FK Velež imenovan je dugogodišnji član uprave i sponzor našeg Kluba, gospodin Anel Demić.

Pored predsjednika Rahimića i zamjenika predsjednika gospodina Demića, Skupština je imenovala i novi saziv Upravnog odbora Fudbalskog kluba Velež koji će u narednom periodu činiti gospođa Amira Trbonja, kao i gospoda Fahrudin Umihanić, Nedim Marić, Adnan Frenjo, Nedim Badžak i Haris Maksumić.

"Prije svega moram reći da mi je izuzetno drago da smo večeras još jednom pokazali da je Velež iznad svih nas i da je večerašnja Skupština protekla u jednoj pozitivnoj i konstruktivnoj atmosferi.

Kontinuitet je nešto što je posebno važno, pogotovo u ovako velikom kolektivu. Drago mi je što nam se pridružio gospodin Fahrudin Umihanić koji će sigurno donijeti novu energiju, a sve u svrhu što kvalitetnijih budućih odluka za dobrobit našeg Kluba", rekao je novoizabrani predsjednik FK Velež Admir Rahimić. 

VeležTV I Admir Rahimić i Avdo Kalajdžić

Povodom vanredne Skupštine FK Velež koja je najavljena za večeras, kao i nove uloge našeg Avde Kalajdžića u okviru Omladinske škole našeg Kluba, kratke izjavu za službeni klupski YouTube kanal VeležTV dali su zamjenik predsjednika FK Velež gospodin Admir Rahimić, te igračka i trenerska legenda Kluba Avdo Kalajdžić. #musvdg

Posted by FK Velež Mostar on Monday, September 16, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije