U jednom danu kupio tri automobila i kasnio na sve treninge: "Ja sam idiot"

Radiosarajevo.ba
U jednom danu kupio tri automobila i kasnio na sve treninge: "Ja sam idiot"
Foto: Twitter / Kevin-Prince Boateng potpisao za Fiorentinu

Kevin-Prince Boateng, reprezentativac Gane, ovog ljeta se skrasio u italijanskoj Fiorentini.

On je u intervjuu za La Repubblicu govorio o svojim počecima, greškama i o stvarima koje su ga mučile dok je bio mlad i perspektivan igrač.

“Moj najveći problem je bio što nogomet nisam tretirao kao svoj posao. Bio sam potpuni idiot. Imao sam talent, ali nisam imao radne navike. Trenirao bih minimalno koliko treba da ostanem u kakvoj-takvoj formi. Uvijek bih kasnio na treninge i uvijek prvi odlazio. Imao sam hrpu novaca i živio sam kao kralj. Nikad nisam išao u teretanu, a to se kasnije u karijeri osjetilo. Nisam igrao, imao sam porodičnih problema i bio sam sve dalje od ekipe. Sreću sam tražio u materijalnim stvarima, ali novac ti ne može kupiti sreću. Novi auto te veseli sedam dana. Jednom kad sam bio u Tottenhamu sam u jednom danu kupio tri auta, Lamborghini, Cadillac i Hummer. Po jedan za svaku sedmicu da budem sretan tri sedmice”, rekao je Boateng, piše Index.

Kad je došao u Milan, osjetio je ono zbog čega brojni tamnoputi nogometaši ne žele doći u Italiju. Na prijateljskoj utakmici protiv Pro Patrije 2013. godine protivnički navijači su ga vulgarno vrijeđali na rasističkoj osnovi.

“U isto vrijeme je neko premlatio trogodišnje dijete u Cosenzi, jer je bio crnac. To me najviše zaboljelo. Rasistička skandiranja na stadionima podsjećaju nas na činjenicu da su naši djedovi bili robovi. Ali oni koji to skandiraju nisu samo rasisti, nego ignorišu stvarnost, a ignorancija je jako opasna. Mislim da bi se u škole morao uvesti sat tolerancije i integracije jer moramo djecu učiti da su svi ljudi isti. Oni su naša budućnost”, zaključio je Boateng, koji je s našim Seadom Kolašincem igrao zajedno u Schalkeu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije