Boateng potpisao za Fiorentinu, sa njim stigao i mladi Španac

Radiosarajevo.ba
Boateng potpisao za Fiorentinu, sa njim stigao i mladi Španac
Foto: Twitter / Kevin-Prince Boateng potpisao za Fiorentinu

Bivši reprezentativac Gane Kevin-Prince Boateng (32) i Španac Pol Lirola (22) napustili su Sassuolo i karijeru će nastaviti u Fiorentini, službeno je potvrđeno.

Mladi Španjolac je postao član Sassuola 2016. godine kao igrač iz Juventusa na dvogodišnjoj posudbi u filijali. Potom je Sassuolo otkupio njegov ugovor.

Dok će za Boatenga Fiorentina platiti milijun eura odštete, Lirola će sezonu opet provesti na posudbi, nakon koje Viole, prema dogovoru, trebaju otkupiti njegov ugovor za 12 miliona eura.

Boateng je rođen u Njemačkoj, ali je igrao za reprezentaciju Gane. Tijekom karijere igrao je za 10 klubova, ali ni u jednom se nije zadržao dulje od tri sezone. Najveći trag je ostavio u Milanu, gdje je proveo tri sezone, a nastupao je i za Barcelonu, Eintracht, Schalke, Tottenham, Borussiju Dortmund, Las Palmas. Brat Jarome član je Bayerna i svjetski prvak s reprezentacijom Njemačke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije