U BiH se gradi novi stadion: Spektakularna Arena s kapacitetom od 8.000 mjesta

1
Radiosarajevo.ba
U BiH se gradi novi stadion: Spektakularna Arena s kapacitetom od 8.000 mjesta
Foto: NK Posušje / Spektakularna Arena s kapacitetom od 8.000 mjesta

Posušje je nakon više od decenije čekanja izborio povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Ovaj klub predstavio je i projekt novog stadiona na Mokrom Docu.

Stadion bi trebao posjedovati “Četvrtu kategoriju” i imati kapacitet od 8.000 sjedećih mjesta.

“Dame i gospodo, predstavljamo vam novi idejni projekt stadiona Mokri Dolac. Postojeći stadion Mokri Dolac ima ogroman potencijal da postane adekvatna sportska građevina. Pozicioniran je unutar gustog urbanog tkiva i oko njega se nalazi javni prostor koji može i treba opsluživati pratećim sadržajima takvu infrastrukturnu građevinu. Projektno rješenje podijeljeno je u više faza, a kao takvo ima i fleksibilnost za dinamiku izgradnje s obzirom na buduće potrebe i prioritete. Izgradnjom pojedine faze sukcesivno se zadovoljavaju i kategorije stadiona, a u konačnici rezultira 4. Kategorijom po UEFA pravilniku s kapacitetom od 8.000 ljudi”, saopštili su iz NK Posušje.

“Zbog nadolazećih investicija u nogometni stadion izradili smo dugoročnu idejnu studiju cijele zone Mokri Dolac buduće Posušje Arene koja će služiti kao strategija razvoja nogometne infrastrukture u narednim godinama”, izjavio je predsjednik HŠK Posušje, Dario Sesar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije