Tuzla odnijela bod iz Zenice, Široki konačno slavio

Radiosarajevo.ba
Tuzla odnijela bod iz Zenice, Široki konačno slavio
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / S meča Čelik - Sarajevo
Odigrane su posljednje dvije utakmice desetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Fudbaleri Širokog Brijega prekinuli su seriju loših rezultata i došli do trijumfa protiv fenjeraša Zvijezde 09.

Dugo je Široki Brijeg pokušavao slomiti otpor gostiju, a mreža Zvijezde 09 zatresla se prvi put u 75. minuti susreta. Na 2:0 domaći su povisili u 84. minuti, a sopstvenu mrežu pogodili su gosti. Ostalo je do kraja 2:0 za Široki Brijeg. 

U drugom susretu večeri Čelik je na svom Bilinom polju dočekao Tuzla City. Gosti su se prvi radovali, a mrežu Zeničana pogodio je u 63. minuti Crnkić. Domaćin je izjednačio šest minuta kasnije preko Dedića s bijele tačke. Ostalo je do kraja 1:1 u Zenici. 

Nakon deset odigranih kola prvi na tabeli su fudbaleri Sarajeva sa 21 bodom, koliko ima i Željezničar. Bordo tim ima bolju gol razliku. Aktuelni prvak Zrinjski je treći sa dva boda manje od sarajevskih rivala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije