Tuzla City ostvario drugu uzastopnu pobjedu, Olimpik još čeka prvi bod

Radiosarajevo.ba
Tuzla City ostvario drugu uzastopnu pobjedu, Olimpik još čeka prvi bod
Foto: FK Olimpik / Detalj s meča Tuzla City - Olimpik

Tuzla City je opravdao ulogu favorita i danas upisao drugu pobjedu zaredom, dok će Olimpik šansu za prve ovosezonske bodove morati nastaviti tražiti u narednim mečevima m:tel Premijer lige BiH.

Nakon početnog ispitivanja snaga domaći tim je došao u vodstvo nakon što je dosuđen jedanaesterac u 18. minuti. Rustemović je šutirao, neko iz odbrane Olimpika igrao rukom i to je bilo dovoljno arbitru da dosudi najstrožu kaznu. S bijele tačke precizan je minut kasnije bio Vojo Ubiparip.

Crveni karton je prethodno dobio Darko Vojvodić, trener Olimpika je isključen zbog prigovora na odluku o penalu, piše SCSport.

Prednost Tuzla Cityja udvostručio je kapiten Ajdin Nukić, nakon jedne dobre lopte u prostor rutinski je matirao Sušca u 26. minuti.

Olimpik je svega nekoliko minuta kasnije pokazao zube, na odličnu asistenciju Zajka Zebe snažnim udarcem Slobodan Milanović je smanjio na 2:1, što je bio i rezultat na poluvremenu.

Nakon što gosti nisu iskoristili nekoliko dobrih šansi na startu drugog dijela, uslijedila je kazna. Hrvoje Barišić u 61. minuti glavom nakon kornera pogađa za 3:1.

Do kraja susreta bilo je još uzbuđenja, Džafić je pogodio stativu, Olimpik na drugoj strani imao još par šansi, da bi se rezultat promijenio u finišu. Osmanović je pogodio, ali tek da bi smanjio na 3:2.

Krupa i Radnik su podijelili bodove odigravši neriješeno 1:1. U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, a ekipa iz Bijeljine je došla u vodstvo u 58. minuti golom Zukića. Konačnih 1:1 postavio je Mandić u 69. minuti.

   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije